Ati auzit ca s-a spus: fiecare lucru are un duh si fiecare trimis are un duh. Dincolo de scris sau de cuvant, dincolo de lucrare sau de om, exista un duh, si acesta este cel ce face tot ce se face. Omul e numai unealta. Exista ostiri de duhuri rele. i ostiri de duhuri []Ati auzit ca s-a spus: fiecare lucru are un duh si fiecare trimis are un duh.

Dincolo de scris sau de cuvant, dincolo de lucrare sau de om, exista un duh, si acesta este cel ce face tot ce se face. Omul e numai unealta.

Exista ostiri de duhuri rele. i ostiri de duhuri bune. Duhuri in slujba lui Dumnezeu, sau duhuri in slujba diavolului, lucrand ori pentru mantuirea oamenilor, ori pentru pierzarea lor.

Pentru adevar sau pentru minciuna. Pentru bine sau pentru rau. i fiecare dintre noi, ajunge rob al unui duh, in slujba caruia se lasa. i in masura in care se lasa prin vointa sa proprie stapanit de el, se face partas lucrarii acelui duh.

Nimeni nu poate spune: Hristos este Domnul, decat daca este stapanit de Duhul Sfant (1 Cor. 12, 3). i cu cat se preda mai deplin in stapanirea Sfantului Duh, cu atata omul spune mai mult si mai frumos, mai convins si mai puternic, ca Iisus Hristos este Domnul.

Nimeni nu poate sa spuna: Iisus este anatema: sau este rai, si nu este iad; sau: nu este...