1. Lupta cea buna a credintei incepe, in viata celui credincios, din chiar clipa predarii in slujba lui Hristos. Din clipa intrarii lui in Oastea Domnului cea vie si sfan-ta. Sufletul care s-a incredintat el insusi, cu ochii lui, de adevarul mantuirii vesteste cu putere acest adevar si lupta pentru el cu toata inima lui. []1. Lupta cea buna a credintei incepe, in viata celui credincios, din chiar clipa predarii in slujba lui Hristos. Din clipa intrarii lui in Oastea Domnului cea vie si sfan-ta. Sufletul care s-a incredintat el insusi, cu ochii lui, de adevarul mantuirii vesteste cu putere acest adevar si lupta pentru el cu toata inima lui.

Daca a incercat pe viu, el insusi in viata sa, harul acesta, el il marturiseste apoi cu toata indrazneala, la toti semenii lui.2. O, daca ai frica de Dumnezeusi daca ai respect fata de Adevar,si daca ai constiinta marii tale raspunderi, atunci vei cauta sa vezi tu insuti mai intai ce dulce-i viata cu Iisussi apoi vei spune tuturora despre fericirea in Hristossi vei fi binecuvantat atunci caci vei spune cu putere, cu convingere, cu lacrimi si cu jertfa, pana la sfarsitul vietii tale.3. Lupta cea buna a adevaratei credinte, ca si a ade-varatei iubiri, nu va mai cunoaste niciodata frica.

Nu stiu, Dumnezeu stie, dar parca imi vine sa spun ca cine a ajuns sa fie stapanit puternic de frica, acela n-a avut niciodata o dragoste adevarata; s-a adeverit astfel ca adevarata era in el frica, si nu dragostea de Dumne-zeu.4. Cine a ajuns sa se retraga din lupta...