Tuturor celor care ati venit cu mari jertfe la Sibiu, va tri mit in numele Domnului, si din acest loc, fratestile mele imbratisari. In numele Domnului, va rog sa ma iertati daca n-am putut sta de vorba cu toti care ati fost aici. Grija de bunul mers al adunarii mi-a ra pit tot timpul. A []Tuturor celor care ati venit cu mari jertfe la Sibiu, va tri mit in numele Domnului, si din acest loc, fratestile mele imbratisari.

In numele Domnului, va rog sa ma iertati daca n-am putut sta de vorba cu toti care ati fost aici. Grija de bunul mers al adunarii mi-a ra pit tot timpul. A trebuit sa fac si pe Marta ; sa alerg necontenit in toate partile.

Ma bucur insa ca n-am ostenit si n-am alergat in zadar (Flp 2, 15). Ma bucur ca ostenelile si jertfele noastre ale tuturor n-au fost zadarnice. Oastea a stat in fata unui examen; in fata celui dintai examen si am reusit deplin. Domnul de sus ne-a ajutat sa trecem cu bine acest examen. De acum, Oastea va putea inainta cu mai mult spor si izbanda.

Iubitii mei! La Sibiu n-am avut bauturi si mancari. Cred insa ca mancare si bautura duhovniceasca am avut din belsug. N-am avut da ruri sa va impartim. Am avut totusi un dar, un mare dar, pe care si noi l-am primit gratuit si pe care si noi vi-l dam gratuit: Iisus cel Rastignit. Acesta este darul pe care va rog sa-l primiti din partea mea si pe care va rog staruitor sa-l duceti pe tot locul, prin toate ca sele, prin toate sufletele.

Iubitii mei! In serbarea de la Sibiu a fost ceva din vantul si focul cel ceresc. Eu va rog sa-l aprindeti...