Cititi Psalmul 22 si capitolul 10 din Evanghelia de la Ioan si veti afla acolo o minunata icoana a mantuirii noastre sufletesti si a crestinului adevarat, pusa in asemanarea cu Pastorul cel bun si oile turmei sale: Domnul este pastorul meu; nu voi duce lipsa de nimic. El ma paste in pasuni verzi si ma []Cititi Psalmul 22 si capitolul 10 din Evanghelia de la Ioan si veti afla acolo o minunata icoana a mantuirii noastre sufletesti si a crestinului adevarat, pusa in asemanarea cu Pastorul cel bun si oile turmei sale:Domnul este pastorul meu; nu voi duce lipsa de nimic. El ma paste in pasuni verzi si ma duce la ape de odihna. Imi invioreaza sufletul si ma duce pe cai drepte (Ps. 22). Eu sunt Pastorul cel bun. Eu Imi cunosc oile Mele si ele Ma cunosc pe Mine oile Mele asculta glasul Meu; Eu le chem si ele vin dupa Mine. Eu le dau viata vesnica si nimeni nu le va rapi din mana Mea (In. 10).

Minunate cuvinte, minunata asemanare! Iata, aceasta este icoana crestinului adevarat. Un crestin adevarat este o oaie din turma cea binecuvantata a bunu lui Pastor Iisus Mantuitorul. Nu duce lipsa de nimic. Domnul il paste in pasuni verzi si il duce la apa de odihna. Domnul ii acopere toate lipsurile sale sufle testi si trupesti.

Oaia este chipul crestinului adevarat. Caci cum este oaia? Ea singura este slaba, neajutorata, neaparata. Ea n are nimic altceva decat blandetea, umilinta, supunerea. Incolo toata soarta ei si toata viata ei este in grija pastorului. Ea se simte in siguranta numai in turma.

Asa e si crestinul cel adevarat. El singur este slab, neajutorat, neaparat. El este tare numai langa Domnul, langa Pastorul lui. Toata soarta lui si toata viata lui sunt in mana si grija acestui Pastor. Un crestin adevarat n are nici o arma de aparare si de razbunare contra oamenilor rai si necredinciosi. Apararea lui este Domnul. Ca oaia, el nu are nici un fel de arma decat blandetea si umilinta. Batjocoriti pe cel credincios, radeti de el, dati i si palme si veti vedea ca toate le sufera ca o oaie rabdatoare din turma Domnului. El n-are nici o alta arma de aparare decat rabdarea si umilinta.

Oaia este slaba, dar aceasta e o slabie ce o apropie mereu de pastor si o tine in turma lui. E o slabie ce se teme sa iasa din turma si sa-si faca de cap. Asa e si crestinul cel adevarat. El are o slabie ce-l apropie mereu de Marele Pastor si-l tine in turma Lui.

Dar vai, nu de astfel de oi sunt crestinii de azi. Cei mai multi dintre crestinii de azi se cheama numai oi din turma lui Hristos, dar aievea sunt lupi.

Despre un pustnic, am citit undeva ca s-a dus la un targ sa-si cumpere niste oi. Dar nici o oaie nu era pe placul lui. Dar ce fel de oi ai vrea dumneata? intrebara oamenii. Apoi vedeti, oameni buni, eu sunt un pustnic...