1. Dintre cei veniti la Domnul fara sinceritate si smerenie se nasc fiii lui Alexandru Caldararu, tulburatorii care umbla numai cu pari si cu razbunari impotriva fratilor. Ei se impotrivesc oricarui cuvant sau oricarei ascultari iubitoare. i traiesc numai dupa capul si dupa placerea lor, fara sa le placa a mai pretui pe nimeni (II []1. Dintre cei veniti la Domnul fara sinceritate si smerenie se nasc fiii lui Alexandru Caldararu, tulburatorii care umbla numai cu pari si cu razbunari impotriva fratilor.

Ei se impotrivesc oricarui cuvant sau oricarei ascultari iubitoare. i traiesc numai dupa capul si dupa placerea lor, fara sa le placa a mai pretui pe nimeni (II Tim 4, 14-15).

Iar cand cineva ii mustra sau ii sfatuieste, nu vor sa primeasca, ci devin dusmanosi, impotrivitori si vrajmasi ca tatal lor, satana.

Acestia se pun oricand in slujba ucigasilor, pentru a-si ajunge scopul lor vinovat.

Lucrarea lor este asa ca ei, iar ucenicii lor ajung si ei la fel.2. Cand veti observa pe cineva in duhul lui Diotref, fiti uniti si impotriviti-va lui.

Daca bietul suflet dornic de lauda si de intaietate se va cai de pacatul sau si se va smeri, ati scapat un frate de la moarte si o adunare de la robie.

Daca nu vrea, va trebui sa va scuturati cat mai grabnic de lanturile lui, caci voi trebuie sa fiti slobozi de oameni, ca sa puteti fi robi numai ai lui Hristos.3. Cand veti baga de seama ca cineva are duhul lui Dima, iarasi cautati sa-l treziti prin instiintari.

Daca va asculta si va cauta sa-si castige painea muncind in linistesi va da dovada de infranare si evlavie,sufletul primejduit va fi salvat de la prabusire.

Daca nu, cu cat veti scapa mai repede de el, cu atat va fi mai bine si de voi, si de el.

Dragostea de lumea aceasta tot il va desparti de voi daca dragostea lui Hristos nu-l poate desparti de lume.4. Dar cand veti baga de seama ca cineva are duhul lui Alexandru Caldararu, atunci trebuie sa fiti si mai cu grija,caci acesta este duhul cel mai primejdios si mai pagubitor in Lucrarea lui Dumnezeu.

Diotref e rau, desigur, dar el e singur si cauta sa ramana singur. Daca se nimiceste el, se nimiceste numai un singur suflet.

Dima, la fel, nici el nu pleaca cu multe.

Dar Alexandru e mai rau decat toti, pentru ca el nu se multumeste sa stea, sau sa plece, sau sa lucreze numai singur,ci va umbla, va alerga si va cauta dupa cat mai multi partizani, dupa cat mai multi aderenti,spre a-si face partida si a lupta cu vrajmasie, cu ura si cu rautate impotriva Lucrarii curate din care nici nu vrea sa plece si in care nici nu vrea sa se indrepte.5. Oricand se va ivi un astfel de duh, un astfel de om al dezbinarii si...