11. In adancul inimii noastre, fiecare putem avea si chiar avem masura cunoasterii si incredintarea valorii noastre adevarate. Oamenii pot sa spuna despre noi ce cred sau ce li se pare bine sau rau dar numai noi insine cunoastem clar adevarul despre noi insine si stim daca ei au dreptate. Sau in ce []11. In adancul inimii noastre, fiecare putem avea si chiar avem masura cunoasterii si incredintarea valorii noastre adevarate.

Oamenii pot sa spuna despre noi ce cred sau ce li se pare bine sau rau dar numai noi insine cunoastem clar adevarul despre noi insine si stim daca ei au dreptate.

Sau in ce masura nu au.12. Cand cineva doreste sa fie sincer inaintea lui Dumnezeusi chiar inaintea constiintei salenu va umbla sa para ceea ce nu estesi nu va primi sa para mai mult decat stie el ca valoreaza cu adevarat.

O, pe cat de multi importanta data lor i-a depasit! i au inceput sa se creada ce nu erau. Astfel s-au nimicit pe totdeauna in ingamfare.13. Fiecare om nu este nici atat de bun, nici atat de rau cat il cred altii. Ci atat cat il stie Dumnezeusi atat cat se stie el singur. Dupa ce s-a cercetat pe sine insusi inaintea constiintei sale si inaintea lui Dumnezeu, prin Cuvantul si prin Duhul Sfant.

Numai cei pe care i-a depasit importanta ce li s-a dat de catre altii si-au pierdut controlul sanatos si isi fac despre ei insisi o parere mult mai inalta decat se cuvine.

Astfel de oameni sunt pierduti. Nici unul dintre ei nu se mai poate smeri si intoarce.14. O, suflete fatarnic, nu te insela singur si nu umbla sa-i inseli si pe altii, infatisandu-te cum nu esti, inchipuindu-te paun cand nu esti decat o biata cioara si aratandu-te pe dinafara altfel decat esti pe dinauntru.

Teme-te de Dumnezeu, ai Carui Ochi inflacarati vad intentia ta si ti-o va da pe fata.

Mai curand sau mai tarziu, tu vei avea soarta...