Pe de o parte iubirea este un dar, pe de alta, trebuie primita si insusita activ de noi si aratata prin fapte. Nu putem ramane pasivi, nesimtitori la ea. Nu putem fi mantuiti fara raspunsul nostru activ la iubirea lui Dumnezeu fata de noi Iubirea imbogateste pe fiecare pentru c primeste si d ruieste la nesfarsit, []Pe de o parte iubirea este un dar, pe de alta, trebuie primita si insusita activ de noi si aratata prin fapte. Nu putem ramane pasivi, nesimtitori la ea. Nu putem fi mantuiti fara raspunsul nostru activ la iubirea lui Dumnezeu fata de noiIubirea imbogateste pe fiecare pentru c primeste si d ruieste la nesfarsit, pe cand ura s r ceste, pentru c nu d si nu primeste nimic.

Iubirea este odihna omului in bucuria iubirii nem rginite a lui Dumnezeu fat de el. Iubirea trebuie s ajung odat la o stare in care sufletul se odihneste in ea; dar odihna aceasta nu e monoton , ci mereu nou , mereu surprinz toare, desi mereu aceeasi. Pentru c Cel iubitor e nesfarsit in darurile Sale. Si omul e ajutat s creasc in bucuria de aceste daruri mereu noi, mereu sporite, dar ale aceleiasi iubiri, ale Aceluiasi Iubitor.

Iubirea desa var si ta este una cu Dumnezeu.

Iubirea, lu mina si viata impreuna cu a devarul sunt una.

Iubirea su pre ma nu este numai singura pu tere care razbeste prin moar te, ci si cea care deschide za voa rele sufletului nostru in cu iat in vraja raului. Unde iubirea nu poate face nimic, nu e xis ta alta putere care sa mai poa ta ajuta.

Iubirea care merge pana la a se lasa rastignita pe cruce este ce ea ce da jertfei nobletea suprema, sublimul.

Iubirea este unitatea de ma sura pentru viata. Cu cat iu birea este mai mare, cu atat via ta este mai adanca, mai mul t a.(Gheorghe Anghel)Sursa: www.basilica.ro