Viata o avem de la Dumnezeu: prin El traim, ne miscam si suntem. Ne-a adus Dumnezeu din nefiinta la fiinta, dar sa ne mantuiasca nu poate fara noi. Sa nu credeti ca la lepadarea de lume si luarea crucii de fiecare zi sunt chemati numai calugarii. Toti sunt chemati, pentru ca toti au [] Viata o avem de la Dumnezeu: prin El traim, ne miscam si suntem.

Ne-a adus Dumnezeu din nefiinta la fiinta, dar sa ne mantuiasca nu poate fara noi.

Sa nu credeti ca la lepadarea de lume si luarea crucii de fiecare zi sunt chemati numai calugarii. Toti sunt chemati, pentru ca toti au un suflet de mantuit si o mostenire de castigat in Imparatia Cerurilor. Pe vremea cand Domnul Iisus indemna poporul la lepadarea de lume si luarea crucii de fiecare zi nici nu existau calugari, si cu toate acestea El spunea nu numai atat, ci: Fiti desavarsiti precum si Tatal vostru desavarsit este (Matei 5,48).

Sa luam aminte la viata noastra, ca nu suntem decat hoit si mancare viermilor.

Sa nu aiba omul parere despre sine ca este cineva in lumea asta. Ca nu suntem nimic, numai mancare viermilor.

Peste putina vreme vom fi mancati de viermi si trupul va fi hoit si imputiciune. Vom fi intrebati pentru viata pe care am trait-o. i mare adevar este ca intr-o clipa a vremii ne aflam in starea nepacatuirii, dar indata, in alta clipa a vremii, ne aflam in prapastia pacatului. Vremea vietii noastre este scurta. Esti tanar, viteaz, puternic Dar orice tanar, candva, mai asteptand putin, va putea sa spuna: cazut-a floarea!La ce folosesc podoabele, hainele luxoase, miresmele, tot felul de indulciri si desfatari, cand trupul acesta pe care-l avem nu este nimic alta decat iarba?Cine va fi cu ochiul vigilent si treaz, stand la panda in orice clipa si fiind atent la orice miscare ce o face, acela va invinge si va scapa nevatamat, cu ajutorul cel mare al lui Dumnezeu, cu ocrotirea Maicii Domnului si pentru rugaciunile tuturor Sfintilor.

La rautate sa fiti ca...