Inima imparatului este in mana Domnului Inima imparatului este ca un rau de apa in mana Domnului. El il indreapta incotro vrea. Omul socoteste ca toate caile lui sunt drepte-dar cel Ce cerceteaza inimile este Domnul. A face dreptate si judecata este mai placut inaintea Domnului decat jertfele (Prov. 21, 3). Iata, inca o data, []Inima imparatului este in mana Domnului Inima imparatului este ca un rau de apa in mana Domnului. El il indreapta incotro vrea. Omul socoteste ca toate caile lui sunt drepte-dar cel Ce cerceteaza inimile este Domnul.

A face dreptate si judecata este mai placut inaintea Domnului decat jertfele (Prov. 21, 3).

Iata, inca o data, spus fara putinta de indoiala, marele adevar ca Domnul inalta si El smereste pe fiii oamenilor (1 Sam. 2, 7; Iov 5, 11).

Ca orice stapanire si orice stapanitor sunt de la Dumnezeu, caci nu exista stapanire care sa nu fie de la El (Rom. 13, 1). Din voia Lui. Sau din ingaduinta Lui.

Ca nu numai imparatul unui popor este ales si ingaduit de Dumnezeu, ci chiar pana si cel mai mic slujitor si supra- veghetor sunt tot asa (Dan. 2, 21-22).

Ca nu numai inima lor este in mana lui Dumnezeu, ci si mintea lor, adica planurile pe care le fac. Si mana lor, adica puterea cu care lucreaza.

Si picioarele lor, adica drumurile pe care merg sau vin.

Si vremea lor, adica timpul in care sunt pusi sa faca slujba pe care o fac.

In mana lui Dumnezeu este totul. Sub controlul sau lucreaza toti. Nu exista nici o stapanire care sa fie fara voia lui Dumnezeu. Si sa lucreze ceva neingaduit de intelepciunea Lui Intre oameni si lucruri exista o tainica legatura, asezata de voia si de planul tainic al lui Dumnezeu.

Fiecare popor isi are conducatorii pe care ii merita.

Fiecare vreme isi are puterea pe care o reclama.

Fiecare masura isi are omul de care are nevoie.

Fiecare fapta isi are nu numai rasplata ei, dar si vremea ei. Si omul randuit care s-o dea. Uneori fara sa stie pentru ce. Fara sa inteleaga cum se face. Si uneori chiar impotrivavoii sale.

Iata cazul lui Pilat:Era convins de nevinovatia lui Iisus. Fusese instiintat sa nu-l faca nici un rau Lupta sa-L scape I-a luat apararea chiar.-Si totusi L-a osandit la moarte!Iata cazul lui Irod:Auzise atat de multe despre Iisus. Dorea atat de mult sa-l vada si sa-L auda Era convins ca este un om trimis de Dumnezeu S-a bucurat chiar cand L-a vazut Si totusi L-a chinuit si si-a unit consimtamantul la moartea Sa, impreuna cu Pilat (Luca 23, 7-12; Ioan 19, 12-16). Ca sa se implineasca ce hotarase mai dinainte Mana si Sfatul lui Dumnezeu (Fapte 4, 27-28;...