Tr ia odat intr-o p dure un pustnic b trin. El ajunsese s se imprieteneasc cu animalele p durii si vorbea cu ele. Intr-o zi cand pustnicul st tea la umbra unui copac, s-au strans in jurul lui la sfat, un corb, un porumbel, un sarpe si o c prioar . Ele vorbeau de r ul din lume si de obarsia lui. Corbul zise: R ul in lume vine []Tr ia odat intr-o p dure un pustnic b trin. El ajunsese s se imprieteneasc cu animalele p durii si vorbea cu ele.

Intr-o zi cand pustnicul st tea la umbra unui copac, s-au strans in jurul lui la sfat, un corb, un porumbel, un sarpe si o c prioar . Ele vorbeau de r ul din lume si de obarsia lui.

Corbul zise: R ul in lume vine din foame. Cand esti s tul, te asezi pe o crac , cronc nesti a voie bun , toat e ti se par frumoase si de toate te bucuri. Cand esti fl mand, te azvarli dup prad ca un smintit, nu mai stii de bete, de pietre, de caini, de oameni, de nimic.

Porumbelul zise: R ul in lume nu vine din foame, el vine din dragoste. Dac am tr i singuri nici n-am sti de r u. Un cap nu duce atata lips , si chiar dac ar duce, o duce singur. Dar noi avem tovar si de viat : f emei si copii de care...