9. Norodul este tot felul de oameni. Norodul este multimea care ne inconjoara, este neamul si poporul nostru intre care ne-am nascut si-am crescut, intre care traim, umblam si muncim; norodul este valul de oameni cu care calatorim la acelasi pas, cu care trecem in acelasi timp si avem aceeasi soarta peste fata acestui pamant, []9. Norodul este tot felul de oameni.

Norodul este multimea care ne inconjoara,este neamul si poporul nostru intre care ne-am nascut si-am crescut,intre care traim, umblam si muncim;norodul este valul de oameni cu care calatorim la acelasi pas,cu care trecem in acelasi timpsi avem aceeasi soarta peste fata acestui pamant, mergand impreuna spre vesnicie.

Acesta este pentru noi norodul: poporul nostru. De aceea trebuie sa-l iubim. Sa ne rugam pentru el. i sa facem tot ce putem pentru mantuirea lui.10. Toate cuvintele rostite de Mantuitorul lisus erau la auzul intregului popor. i pentru credinta tuturor celor ce-L ascultau si care priveau la El uimiti si nerabdatori.

Domnul a iubit cu toata puterea Sa norodul lui Israel la care fusese trimis.

Sa ne iubim si noi la fel ca El poporul nostru, ducandu-i cu evlavia si dragostea faptei Cuvantul Sfant.11. Domnul Iisus fie ca vorbea in fata poporului cu Tatal-Dumnezeu,fie ca vorbea in fata Tatalui-Dumnezeu cu ei,n-a avut alt gand si nici alta dorinta decat sa-i faca pe toti sa creada ca El este Trimisul si Mesia, Mantuitorul si Hristosul lui Dumnezeu, Cel Asteptat de veacuri ca sa vina aducand mantuirea noastra.12. Norodul acesta in mijlocul caruia ne-am nascut este si pentru noi poporul la care ne-a trimis Dumnezeu cu o solie sfanta spre mantuire.

Poporul acesta, a carui limba i-o vorbimsi in hotarele caruia traim,si credinta caruia am mostenit-o, acesta este poporul nostru din care ne avem mama, sotia, sora, fratele, prietenulSi caruia ii datoram tot ce putem face pentru fericirea si mantuirea lui.13. Poporul acesta este poporul nostru!El este, trupeste, trunchiul din care am odr slit! i pe care trebuie sa avem toate roadele noastre frumoase.14. Pamantul poporului nostru este lutul pe care il framantam cu sudoare, spre a ne scoate din el painea cu care ne hranimsi casa in care ne adapostim;de aicea ne avem bucuriile rodurilor din care ne indulcimsi...