S-a intamplat in 27 mai 1941: Al doilea razboi mondial: Cuirasatul german Bismarck este scufundat in Atlanticul de Nord cu 2.300 de oameni la bord. In 1939, in conditii de secret total, Germania lanseaza la apa cuirasatul Bismarck , o adevarata provocare pentru marina engleza care nu a precupetit niciun efort pentru a scufunda cel mai []The post S-a intamplat in 27 mai 1941 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 27 mai 1941 was first posted on mai 27, 2020 at 7:47 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 27 mai 1941: Al doilea razboi mondial: Cuirasatul german Bismarck este scufundat in Atlanticul de Nord cu 2.300 de oameni la bord. In 1939, in conditii de secret total, Germania lanseaza la apa cuirasatul Bismarck , o adevarata provocare pentru marina engleza care nu a precupetit niciun efort pentru a scufunda cel mai puternic crucisator al celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Odata cu accederea lui Hitler la conducerea Germaniei si reinarmarea celui de-al Treilea Reich, marina germana a conceput un amplu plan pentru ca pana in 1997, flota germana sa o egaleze ca putere de lupta pe cea britanica. In 1936, amiralul Erich Raeder, conducatorul marinei germane (Kriegsmarine) ii prezinta Fuhrerului Planul Z prin care Kriegsmarine trebuia sa isi asigure suprematia navala prin constructia unor puternice si rapide nave de lupta.

Dupa trei ani de munca asidua, in februarie 1939, Germania lanseaza la apa cuirasatul Bismarck , cu sapte luni inainte de a incepe cel de-al doilea razboi mondial. Cuirasatul avea un deplasament de 50.153 de tone, iar armamentul pe care-l purta era redutabil: 8 tunuri de 38 cm., 12 tunuri de 15 cm, si cate 16 mitraliere antiaeriene de 105 si 37 mm. Armura de protectie a vasului, din otel special, era groasa de 320 mm.; aceasta il facea aproape de neatins intr-un atac cu torpile din partea unor nave de razboi, singura preocupare reala pentru germani fiind un atac masiv cu bombe lansate de avioane inamice. In ciuda proportiilor sale, vasul era capabil de o viteza maxima impresionanta: aproape 30 de noduri pe ora.

Capitanul vasului, Ernst Lindemann, era unul dintre cei mai capabili ofiteri ai marinei germane, celebru pentru calmul, priceperea si talentul de a stabili cu echipajul relatii de stima reciproca.

La 18 mai 1941, Bismarck insotit de crucisatorul Prinz Eugen a pornit in Atlantic in lupta impotriva convoaielor aliate realizind un ocol mare in jurul partii superioare a Islandei. Marina Regala a primit informatii despre iesirea in larg...