8. Ce fericita este partasia dragostei intre inimile care se iubesc cu adevarat! Acolo unde este o adevarata iubire, pana si supararile sunt numai niste noi prilejuri de o si mai puternica izbucnire a dragostei lor. O, de ar fi asa totdeauna intre noi si Domnul nostru. Intre noi si fratii nostri! 9. Ce dulci []8. Ce fericita este partasia dragostei intre inimile care se iubesc cu adevarat!Acolo unde este o adevarata iubire, pana si supararile sunt numai niste noi prilejuri de o si mai puternica izbucnire a dragostei lor.

O, de ar fi asa totdeauna intre noi si Domnul nostru.

Intre noi si fratii nostri!9. Ce dulci sunt impacarile si ce fericite proaspetele impartasiri ale iubirii adevarate!Ce dorite sunt revederile din nou, ca soarele cu cerul dupa ploaie.

Ca zorile diminetii cu muntii dupa o noapte intunecoasa. Ca zambetul gradinii cu soarele,ca snopii inca stralucind,ca obrajii florilor loviti de picurii aspri,ca inimile cu inimile imbratisate dupa o impacare.10. Asa de dulce este impacarea sufletului cu Dumnezeudupa o greseala ispasita,dupa o nefericita alunecare,dupa o trecatoare intunecare a ascultarii curate,dupa o vinovata intoarcere a privirii de catre Hristos.11. In orice partasie se pot petrece, in viata asta, astfel de triste stari.

Intre orice iubiri pe pamant se pot intampla astfel de dureroase suparari trecatoare.

Dar oriunde este o dragoste curata, acestea trec repede si sfarsesc totdeauna in lacrimi fericite.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006