16. Ce ai facut tu pentru ca acesti nefericiti betivi si suduitori sa-si dea seama cutremurati si ingroziti de pacatul si pierzarea lor? Ei merg fara sa-si dea seama la o pierzare sigura, dar tu stii cutremurator de bine lucrul acesta. Ce-ai facut tu pentru ca Hristos sa fie dus pana la ei, iar []16. Ce ai facut tu pentru ca acesti nefericiti betivi si suduitori sa-si dea seama cutremurati si ingroziti de pacatul si pierzarea lor? Ei merg fara sa-si dea seama la o pierzare sigura, dar tu stii cutremurator de bine lucrul acesta.

Ce-ai facut tu pentru ca Hristos sa fie dus pana la ei, iar ei, adusi pana la Hristos? singura intalnire man-tuitoare a unui suflet si a unui popor.17. Duhul Sfant il incredinteaza (pe Parintele Iosif Trifa n. ed.) tot mai puternic ca invierea si innoirea nu pot veni decat prin puterea Crucii si a Jertfei Mantuitorului Hristos, din Izvorul cuvintelor Sfintei Scripturi.

Trebuie deci puternic facuta in popor cunoscuta, citita si iubita Biblia, Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu.

In ea este Hristos. i in El sunt izvoarele invierii si ale vietii. In aceasta sta taina biruintei Sale.18. Duhul Sfant...