In paginile de dinainte, am aratat trei evanghelii cu trei Marii ingenuncheate la picioarele Domnului. i, lucru ciudat: toate trei si-au auzit cuvinte de mustrare, pentru ca s-au apropiat de Domnul. Pe Maria din Betania o mustra sora ei, Marta, ca nu-i ajuta la gatitul mancarilor. Pe Maria Magdalena o mustra Simon fariseul si ceilalti []In paginile de dinainte, am aratat trei evanghelii cu trei Marii ingenuncheate la picioarele Domnului. i, lucru ciudat: toate trei si-au auzit cuvinte de mustrare, pentru ca s-au apropiat de Domnul.

Pe Maria din Betania o mustra sora ei, Marta, ca nu-i ajuta la gatitul mancarilor.

Pe Maria Magdalena o mustra Simon fariseul si ceilalti carturari si farisei, spunand ca-i prea pacatoasa. i iarasi, pe Maria din Betania o mustra Iuda ca risipeste mirul.

Asa patesc si azi cei ce traiesc cu adevarat o viata ingenuncheata la picioarele Domnului.

Oamenii cei lumesti, oamenii cei orbiti de patimi si ispite nu inteleg binecuvantarea si pacea unui suflet ingenuncheat la picioarele Domnului. Pentru oamenii cei lumesti este o nebunie viata traita dupa Evanghelie. Ei rad de aceasta viata, o batjocoresc si o prigonesc. O via ta ingenuncheata la picioarele Domnului, la picioarele Crucii, a fost, este si va fi totdeauna batjocorita, mustrata si hulita de oamenii cei lumesti.

Intr-un sat din judetul Sibiu, cunosc trei femei care citesc cu ravna mare Psaltirea, Lumina Satelor si alte carti religioase. De cand au intrat in Oastea Domnului, s-au retras cu totul in rugaciune, intr-o viata ferita de duhul si modele acestei lumi. Se strang toate la un loc, se roaga, citesc si isi petrec in cele duhovnicesti. Merg regulat si la biserica. Au insa mare necaz cu lumea si cu oamenii cei lumesti. Lumea striga dupa ele cu batjocuri si hule. Striga ca s-au pocait si stau oamenii sa arunce cu pietre in casa lor.

O femeie dintr-o comuna a judetului Falticeni imi scrie: De cand m-am inscris in Oastea Domnului s-au inmultit si ispitele asupra mea. Barbatul meu sta sa-mi arunce cartile in foc si zice ca sunt buna de dus in pustie, iar cei din Oastea Domnului ar trebui scosi din sat...