,, i I-a raspuns Lui unul din multime: Invatatorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Cati dintre noi, si in zilele noastre, suntem posedati de acest duh de mutenie, mai ales cand trebuie sa vorbim de binefacerile pe care bunul Dumnezeu le face in viata noastra si a semenilor nostri. Parca [],, i I-a raspuns Lui unul din multime: Invatatorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut.

Cati dintre noi, si in zilele noastre, suntem posedati de acest duh de mutenie, mai ales cand trebuie sa vorbim de binefacerile pe care bunul Dumnezeu le face in viata noastra si a semenilor nostri. Parca ne este rusine sa-L marturisim pe Hristos, pentru ca nu cumva ceilalti sa ne considere inapoiati, habotnici, fanatici. i atunci cum mai putem spune ca-L ascultam pe Iisus, cand El ne lasa porunca de urmat: Mergeti in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la toata faptura (Marcu 16, 15)? Sau:,,Ceea ce va graiesc la intuneric spuneti la lumina si ceea ce auziti la ureche propovaduiti de pe case (Matei 10, 27)?N-ar fi asa de grav lucrul acesta daca, in cele mai multe cazuri, acest duh de mutenie n-ar avea si alte manifestari: i, oriunde-l apuca, il arunca la pamant si face spume la gura si scrasneste din dinti si intepeneste.

Sa ne uitam cu atentie la cei care, cand e vorba sa-L slaveasca pe Dumnezeu, sunt muti; dar, cand i-ai atins cumva in orgoliul lor, cum se enerveaza, cum incep sa injure, cum fac spume la gura, cum scrasnesc din dinti. Cat de periculoase pot fi aceste duhuri, ca nu se limiteaza doar la mutenie, ci atrag dupa sine pacate mult mai grave, uneori pacate de moarte!Deci, daca si noi suntem stapaniti de acest duh de neputinta pe care nu-l putem vindeca, sa nu stam nepasatori, ci trebuie ca acum, pana nu este prea tarziu, sa venim asa cum suntem la Hristos.

Vor spune multi: Dar de ce ne zoresti asa, ca doar suntem liberi si avem viata inainte?Pentru ca orice a avut un inceput va avea si un sfarsit. Pentru ca viata pe acest pamant este limitata. Chiar daca vom ajunge sa traim o suta de ani sau chiar doua, tot va veni momentul cand va trebui sa dam seama de toate faptele, vorbele sau gandurile noastre.

Astfel a fost odata un om care ajunsese la o bunastare materiala pe care multi si-ar dori-o, ba chiar...