Meditatie la Apostolul Duminicii a 6-a dupa Rusalii; de la Romani, 12, 6-14 Sfantul Apostol Pavel scrie romanilor: Avem felurite daruri, dupa harul ce ni s-a dat, dupa masura credintei (Rom 6, 12). Este un avertisment acest cuvant, fiindca nimic nu putem face fara credinta. Credinta sta in stransa legatura cu tot ceea ce descrie []Meditatie la Apostolul Duminicii a 6-a dupa Rusalii; de la Romani, 12, 6-14 Sfantul Apostol Pavel scrie romanilor: Avem felurite daruri, dupa harul ce ni s-a dat, dupa masura credintei (Rom 6, 12). Este un avertisment acest cuvant, fiindca nimic nu putem face fara credinta. Credinta sta in stransa legatura cu tot ceea ce descrie mai departe Sf. Ap. Pavel in Ep. catre Romani (12, 6-14). Toate acestea: proorocia, slujba, invatatura, indemnul, ajutorarea, pozitionarea in fruntea semenilor, mila, dragostea, iubirea frateasca, iubirea de straini, statornicia, bucuria, suferinta, rabdarea, rugaciunea si binecuvantarea sunt strans legate de credinta. Toate aceste daruri actioneaza dupa masura credintei . De aceea, cand scade credinta, scad si darurile amintite mai sus.

E trist ceea ce se intampla astazi in lume, sub ochii nostri. Este o necredinta afisata ostentativ, sunt vremurile cand normalul a devenit anormal, si anormalul, normal. i, desi nu ne mai este ingradita libertatea de a ne exprima credinta, tot mai des, multora dintre noi ne este rusine a ne face cruce in prezenta altor oameni, ne este teama de ironiile ce ar putea veni peste noi, ne rusinam sa Il marturisim pe Dumnezeu din toata inima dupa masura credintei . Ne inrautatim viata, suntem mereu intr-o alergare de nenteles pentru a strange comori trecatoare, uitand de feluritele daruri ce ni s-au dat de la Dumnezeu.

Cand am depus povara pacatelor la Crucea Domnului Iisus, la Golgota, sufletul descatusat, despovarat, eliberat se umple cu darurile Crucii si aduce roade bune pentru Imparatia Slavei vesnice. Darurile Crucii Mantuitorului, castigate de El prin Jertfa, Moarte si Inviere ne sunt date spre biruinta finala. Fratilor, sa fim tari in credinta, sa nu ne inecam in valuri, la un pas de inviere, la un pas de armul fericirii eterne, voi si copiii pe care vi i-a dat Domnul (Cornel Rusu, Biserica din casa ta, Ed. Oastea Domnului, Sibiu, 2011).

Cu alte cuvinte, sa nu ne socotim a fi mai buni decat cei de langa noi, ci mai degraba sa ne indreptam privirea spre sfanta mostenire ce ne-a lasat-o Parintele Iosif si care este si programul sfintei Lucrari a Oastei: Iisus cel Rastignit! (Moise Velescu, Profetul vremilor noastre, vol. 1, Ed. O. D. Sibiu, 1998, pg. 31).

Daca ne-am atins de Domnul si am primit felurite daruri, nu mai putem ramane ca inainte. In privinta aceasta, Sf. Ap. Pavel spune:...