Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? (Ioan 21, 15). Intrebarea din titlu se adreseaza fiecaruia dintre noi. Iuda nu a fost singurul ucenic care s-a lepadat de Domnul Iisus. Chiar si Sfantul Apostol Petru s-a lepadat de trei ori, dar, dupa Invierea Domnului, si-a recapatat locul de unde cazuse, datorita pocaintei de care a dat []Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? (Ioan 21, 15).

Intrebarea din titlu se adreseaza fiecaruia dintre noi.

Iuda nu a fost singurul ucenic care s-a lepadat de Domnul Iisus. Chiar si Sfantul Apostol Petru s-a lepadat de trei ori, dar, dupa Invierea Domnului, si-a recapatat locul de unde cazuse, datorita pocaintei de care a dat dovada; pocainta pe masura lepadarii sale. Ca si Sfantul Petru ne lepadam si noi in fata oamenilor in diferite feluri, vazute sau nevazute. Ne rusinam sa ne facem cruce in fata unei biserici, sa le vorbim oamenilor despre Jertfa Domnului Iisus, sa le daruim o carte, un ziar duhovnicesc. Este trist daca asa ceva se intampla, pentru ca noi am fost chemati sa dam marturie lumii despre Domnul Iisus.

In clipa in care ne rusinam in fata oamenilor, inseamna ca ne-am lepadat de Hristos si ca avem nevoie, intr-un fel sau altul, de o intoarcere ca a Sfantului Petru, marturisind Domnului neputinta sau nepasarea noastra. Iar El ne va conduce cu tandrete si fara reprosuri spre locul de unde am cazut, punandu-ne din nou printre harnicii lucratori in ogorul Evangheliei.

Intrebarea: Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti? ne este adresata tuturor. Daca raspunsul este da, atunci, la munca!S.

M.