11. Dar numele bun este ca un vas scump. Cu cat este slefuit mai mult, cu atat straluceste mai frumos. Cu cat este ferit mai cu grija de tot ce l-ar putea atinge, cu atat va fi mai curat. i cu cat este pastrat mai neatins, cu atata il avem mai indelungat. 12. Cand l-am []11. Dar numele bun este ca un vas scump. Cu cat este slefuit mai mult, cu atat straluceste mai frumos.

Cu cat este ferit mai cu grija de tot ce l-ar putea atinge, cu atat va fi mai curat. i cu cat este pastrat mai neatins, cu atata il avem mai indelungat.12. Cand l-am atins puternic de un pacat, vasul cel scump al numelui bun ni s-a spart. i adesea nu-l mai putem nici reface si nici inlocui cu nimic, niciodata.

De aceea este fericit si binecuvantat orice suflet care, prin unirea cu Dumnezeu, a primit Numele cel bun al lui Hristos. i prin iubirea Lui si-l pastreaza neatins de nici un rau.13. Iata, Hristos ti le imbie si tie si doreste sa ti le dea.

In dreapta Lui este numele bun. In stanga Lui este iubirea nepretuita!Primeste-le, primeste-le, te rog din tot sufletul meu, cu toate lacrimile si staruintele mele, punandu-ti toata increderea in El pentru ele.

Nici nu-ti poti da seama inca ce mare pret au acestea doua.14. Primeste-le chiar daca ai da pentru ele orice.

Apoi pastreaza-le chiar daca ai jertfit pentru ele oricat.

Caci numai ele te vor insoti pretutindenisi te vor ferici cu adevarat.15. Rareori cei smeriti au ocazia sa stea la masa cu cei inaltati in lumea asta. i cei mici cu cei mari. i cei credinciosi cu cei lumesti.

Dar, daca vreodata totusi vor sta, ei trebuie sa fie cu mare grija, fiindca acolo pentru ei este un loc de ispitire si de primejdii.

De aceea, mai bine face credinciosul care se scuza frumos, dar nu se duce.

Sagetile biruitoare / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006