O, prea dulcele meu Iisuse Mantuitorule! Tu ne-ai fagaduit ca nu ne vei lasa singuri, ci ne vei trimite un Mangaietor, pe Duhul Sfant (Ioan 14, 18-26), care sa ne fie ajutor si mangaiere, tarie si putere in toate necazurile si ispitele acestei lumi. Acest Duh Sfant S-a coborat in ziua Cincizecimii peste Apostoli si []O, prea dulcele meu Iisuse Mantuitorule! Tu ne-ai fagaduit ca nu ne vei lasa singuri, ci ne vei trimite un Mangaietor, pe Duhul Sfant (Ioan 14, 18-26), care sa ne fie ajutor si mangaiere, tarie si putere in toate necazurile si ispitele acestei lumi.

Acest Duh Sfant S-a coborat in ziua Cincizecimii peste Apostoli si peste popor. i cei peste care Se coborase Duhul Sfant au inceput a grai despre Dumnezeu si lucrurile mantuirii sufletesti. Dar ce s-a intamplat? Altii isi bateau joc de ei si ziceau ca sunt plini de must, adica beti (Faptele Apostolilor 2, 13).

Oamenilor li se parea ca sunt beti cei peste care Se pogorase Duhul Sfant. Dar betia aceasta era o betie sfanta si dulce. Duhul Sfant are si El puterea de a face o betie dulce si sfanta. Betia aceasta il face pe om sa planga, sa cante, sa se roage, sa graiasca din Scripturi etc. Betia aceasta il schimba pe om; ii schimba vorbele, ii schimba cantarile, ii schimba umblarile si purtarile. Despre betia aceasta zice Apostolul Pavel: Nu beti vin intru care este curvie, ci va umpleti de Duh Sfant, vorbind intre voi in psalmi, in laudari si cantari duhovnicesti (Efes. 5, 18-19).

Adica, Apostolul Pavel spune lamurit: umpleti-va, imbatati-va de Duh Sfant ca sa cantati si sa va rugati.

Insa oamenii nu cunosc aceasta betie sfanta, ci numai pe cea pe care o face alcoolul, duhul diavolului. Cunosc oamenii numai betia cea rea care te face sa...