S-a intamplat in 5 august 1903: S-a nascut Principele Nicolae de Hohenzollern-Sigmaringen, al doilea fiu al regelui Ferdinand si al reginei Maria. Alteta Sa Regala Nicolae, Principe al Romaniei, Principe de Hohenzollern a cel de-al doilea fiul al Regelui Ferdinand I si al Reginei Maria (n. Sinaia d. 9 iulie 1978, Lausanne) a fost []The post S-a intamplat in 5 august 1903 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 5 august 1903 was first posted on august 5, 2020 at 2:54 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 5 august 1903: S-a nascut Principele Nicolae de Hohenzollern-Sigmaringen, al doilea fiu al regelui Ferdinand si al reginei Maria. Alteta Sa Regala Nicolae, Principe al Romaniei, Principe de Hohenzollern a cel de-al doilea fiul al Regelui Ferdinand I si al Reginei Maria (n. Sinaia d. 9 iulie 1978, Lausanne) a fost fratele mai mic al Regelui Carol al II-lea si unchi, dupa tata, al Majestatii Sale Regale Mihai I al Romaniei. El si-a petrecut intreaga existenta princiara in umbra Coroanei Regale a Romaniei, jucand un rol mai activ doar intre anii 1927 1930 cand a facut parte din Consiliul de Regenta ce conducea tara in locul regelui minor Mihai I. A murit la varsta de 75 de ani, departe de tara, dupa patru decenii de exil fortat. Principele Nicolae, alintat Nicky, a copilarit la Sinaia si la Bucuresti si a devenit ofiter al armatei romane. Mama sa il descria astfel: Era cat se poate de nostim si de neascultator, parca ar fi avut argint viu in vine, nu putea sa se astampere nici o clipa, era totdeauna si mereu in miscare. Cu toate ca nu era nici cuminte, nici supus, avea un fel al lui prin care facea pe toti sa-i implineasca voia. Oriunde se ducea Nicky, se ducea sa porunceasca si sa dea ordine, nu doar ca era stapanitor si agresiv, dar pentru ca era mucalit. Nostimada lui era plina de voie buna, irezistibila si facea sa rada si pe cei mai posaci () Unchiul [Regele Carol I] il iubea si-l lua cu el in lungi plimbari () Nicky ajunsese distractia Regelui, care aproape nu mai putea fi o zi fara el si avea un zambet de o bunavointa speciala pe care il pastra numai pentru acest copil vioi ca o flacara care ii furase de-a binelea inima. () De fapt luiNicky nu i se putea nimeni impotrivi.

Era un baietel frumos desi avea nasul cam prea lung pentru un copil.

Ochii erau de un albastru intens cu o privire impunatoare, uneori aproape fioroasa. A fost un tanar impetuos, plin de viata, pasionat de masini si de viteza. A studiat la Colegiul Eton, in Anglia, si l-a avut drept tutore pe Mr Hansell, care se ocupase si de Printul de Wales. A fost membru al Organizatiei Cercetasilor din Romania, si-a oferit Inaltul Patronaj Societatii pentru Imbunatatirea Rasei Canine din Romania si a facut parte din primul Comitet de conducere al Asociatiei...