7. Binecuvantat este si binecuvantat sa fie acel sufletsau acel popor al lui Dumnezeucare, facand acest fericit salt spre Lumina si spre Adevar, nu mai recade apoi niciodata de la harul in care a fost primit si asezat de Hristos.

Nu priviti niciodata indreptat pe acela ce nu face astfel! 8. Desi litera Cuvantului Sfant este []7. Binecuvantat este si binecuvantat sa fie acel sufletsau acel popor al lui Dumnezeucare, facand acest fericit salt spre Lumina si spre Adevar, nu mai recade apoi niciodata de la harul in care a fost primit si asezat de Hristos.

Nu priviti niciodata indreptat pe acela ce nu face astfel!8. Desi litera Cuvantului Sfant este atat de luminoasa,desi sunetele limbii in care sunt spuse cuvintele Domnului sunt asa de clare si de frumoase pentru oricare dintre noi, totusi Glasul Domnului din Cuvantul Lui este asa de putin cunoscut, asa de slab ascultat si asa de rar inteles cum trebuie.

De aceea sunt o suta si o mie de feluri in care este rastalmacit.9. Indrumatorii gloatelor, neintelegand ei insisi Glasul Domnului din Cuvintele Lui, isi spun prin ele glasul lor.

Necunoscand gandul Domnului din Cuvantul Lui, isi pun in el gandul lorNeurmarind foloasele lui Hristos, toarna in inimile ascultatorilor duhul lor i vai, iata roadele dureroase si amare.10. Ai mila Tu, Doamne, tot mai mult de biata gloata crestina cu numele, dar si mai vinovata cu faptele decat paganii.

Caci crestinii sunt vinovati nu ca n-au stiut glasul Tau, ci pentru ca, stiindu-l, l-au rastalmacit...