1. Sa ne dam toate silintele ca sa inaintam in Duhul Domnului la o tot mai stransa si mai rodnica impreuna-lucrare frateasca. Eforturile personale pe care ni le dam fiecare pentru a obtine cat mai frumoase performante duhovnicesti in lucrarile de creatie sunt laudabile si sunt necesare. Dar este un efort si mai laudabil si []1. Sa ne dam toate silintele ca sa inaintam in Duhul Domnului la o tot mai stransa si mai rodnica impreuna-lucrare frateasca.

Eforturile personale pe care ni le dam fiecare pentru a obtine cat mai frumoase performante duhovnicesti in lucrarile de creatie sunt laudabile si sunt necesare.

Dar este un efort si mai laudabil si mai necesar: acela de a ajunge la o impreuna-lucrare de grup.2. Cand Mantuitorul i-a invatat pe apostolii Sai sfinti ca trebuie sa devina fiecare un vas ales in slujba lui Dumnezeu, le-a vorbit totdeauna la plural, si nu la singular: Voi toti sunteti frati. Toti trebuie sa ajungeti una. Sa ganditi la fel, sa simtiti la fel, sa vorbiti la fel si sa lucrati la fel.3. Realizarea fiecaruia personal la cel mai inalt nivel creator este o taina inalta. Dar este una si mai inalta ca aceasta: realizarea in grup a unui si mai inalt nivel de creatie. Aceasta numai Hristos si Duhul Sfant o pot face.4. Un grup de creatie nu-l anuleaza pe nici unul dintre membrii sai, dar prin impreuna-lucrarea tuturor se ajunge acolo unde este idealul Evangheliei: Hristos in toti si toti in Hristos.5. Napoleon a zis: Cand vreau sa se faca un lucru, il incredintez unuia singur. Cand vreau sa nu se faca, il incredintez la mai multi .

Hristos insa spune altfel: Impreuna-lucrarea unui grup in Hristos realizeaza nu numai mai repede, dar si mai bine lucrarea incredintata lor de Dumnezeu. Cand conditiile o permit si sufletele sunt in Duhul, acesta este cel mai inalt ideal si aduce realizarea cea mai fru-moasa.6. Membrii acestui grup unit, desi lucreaza fiecare aparte, cand se aduna impreuna isi impartasesc unii altora tot ce au creat. Aceasta trece apoi in dezbaterea tuturor si fiecare simte lucrarea creata ca pe un bun al Fratietatii, al Domnului si contribuie cu ce poate la infrumuseta-rea ei fara nici un gand egoist.

Ce inalta si curata constiinta este asta!7. Acolo unde lucratorii Domnului s-au obisnuit cu munca impreuna, unul observa o deficienta, altul, alta; unul propune o imbunatatire, altul, alta. i totul se in-cheie fericit pentru toti.

Ce har da Domnul acolo unde fratii lucreaza armonios impreuna! i ce paguba vesnica se produce acolo unde nu este colaborare intre fratii lucratori!8. Ura vrajmasului lui Dumnezeu, iata, cat de mult a reusit sa stabileasca o stransa si puternica legatura, o unire si colaborare intre toti slujitorii sai, insuflandu-le aceeasi ura de moarte impotriva lui Hristos si a tot ce este al Lui. Din orice parte a lumii ar fi si in orice fel ar lucra, cei ce-L urasc pe Hristos sunt manati de aceeasi ura cu totii impotriva Numelui lui Dumnezeu si a Bisericii Lui.

De ce oare iubirea lui Dumnezeu n-a putut inca sa-i uneasca atat de strans pe inchinatorii lui Hristos, pentru a colabora la fel pentru cauza Lui?9. Sa ne impartasim fiecare tuturor tot ce Domnul ne-a descoperit noua deosebit si frumos! In felul acesta fiecare, imbogatind pe altii, se imbogateste si el prin ceilalti cu tot ce Dumnezeu le-a descoperit lor.

Ce frumos este acest circuit de valori si ce binecuvantare aduce el fiecaruia si tuturor!10. Sa ne dam toate silintele ca sa ne cream cat mai dese ocazii de acestea si sa folosim cu toata dragostea si din plin aceste mijloace sfinte, spre slava lui Dumnezeu si largirea Imparatiei Lui in noi si intre noi!11. Acolo unde se formeaza o adunare a Domnului, se presupune ca totdeauna se va gasi cineva...