Intrebarea nu este una copiata dupa celebra zicere: Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc. Ci este una ce marcheaza constiinta tuturor acelora care VOR CU ADEVARAT sa treaca pragul mileniului si al eternitatii cu Hristos, pentru a ramane in El. A fi religios Trebuie sa delimitam un pic contextul, pentru a-l []Intrebarea nu este una copiata dupa celebra zicere: Secolul XXI va fi religios sau nu va fi deloc. Ci este una ce marcheaza constiinta tuturor acelora care VOR CU ADEVARAT sa treaca pragul mileniului si al eternitatii cu Hristos, pentru a ramane in El.

A fi religios Trebuie sa delimitam un pic contextul, pentru a-l lamuri. Cand spunem religios, ne referim nu la aspectul sectar al credintei umane. De exemplu, pentru un satanist, satanismul este o religie; deci el, zacand cu Printul intunecat al intunericului, zice ca este religios Fara doar si poate ca nu de o astfel de religiozitate poate fi vorba. Ci de una autentica, legata de Dumnezeu, iar nu de celalalt, nenumitul.

Pentru tineri In ritmul celor peste opt milioane de avorturi din ultimii ani, vom mai avea tineri? Sau, altfel spus, cat de tanara va mai fi natiunea romana in secolul ce urmeaza? Semnalul de alarma tras de sociologii si demografii romani nu este de nebagat in seama. Imbatranirea masiva a populatiei este lucru grav si pentru Biserica, cea care ar trebui sa-si restaureze multe din directiile pastoralei sale. Dar nu aceasta ar fi problema. Biserica se afla tot timpul in starea de intampinare a celor care au nevoie de ea. De Biserica vom avea mereu nevoie. Atat doar ca si astazi sunt aproape dezolante comunitatile imbatranite Desi descoperim in inimile unor batrani mai multa tinerete decat in inimile incercanatilor nostri copii, ale pruncilor nostri zdrobiti de o politica educationala agresiva. Palizi si obositi, de prin clasa a V-a, cum vor mai marturisi copiii acestia tineretea lor in Harul Duhului Sfant?Tinerii de azi, injuratorii de elita si consumatorii de drog, vor fi ei, oare, absorbiti intr-o generatie care mai CREDE CU ADEVARAT ca Iisus Hristos este Domn si Dumnezeu? N-avem dreptul sa generalizam! Nu toti tinerii nostri tin de generatia, mult mediatizata, prea mult mediatizata, Generatie PRO. Sa fim bine intelesi!Majoritatea dintre ei nu sar calul bunului simt si sunt constant angrenati in viata de familie normala, cu parinti corecti, care au o prietena, prieteni mai multi Care nu-si fac din discoteca a doua lor casa. Dar gravitatea sta in faptul ca nici din BISERICA n-o fac. Nici din normalitatea propusa normala a crestinului ortodox de ochii lumii, fara nici un fel de implicare in viata...