8. Dragul meu, poate si tu esti o fantana, un parau sau macar un vas de la care vine cineva sa se adape. Cu cuvintele tale si cu exemplul tau ori cu ideile tale si cu lucrarile tale, tu adapi poate pe multi O, daca si tu ai avea toate izvoarele tale in Hristos, ce []8. Dragul meu, poate si tu esti o fantana, un parau sau macar un vas de la care vine cineva sa se adape.

Cu cuvintele tale si cu exemplul tau ori cu ideile tale si cu lucrarile tale, tu adapi poate pe multiO, daca si tu ai avea toate izvoarele tale in Hristos, ce ape bune ai avea sa le dai celor care vin la tine insetati!9. Ziarele, emisiunile, predicile, muzica, pictura, cartile si tot ce formeaza mijloc de educatie si de cultura, de informatie si de instruiresunt fantani de la care omenirea vine sa se adape zi de zi.

O, daca toate acestea si-ar avea izvoarele in Hristosce societate inalta si ce viata fericita ar fi pe pamant!10. O, daca toti cei care alimenteaza aceste surse sar alimenta mai intai ei insisi permanent din Hristos,ce viata sanatoasa si fericita s-ar desfasura atunci peste toata fata pamantului si a Timpului oamenilor!Sa ne rugam si sa luptam neincetat pentru aceasta.11. Strigatul in rugaciune inseamna o vointa si o dorinta puternica si staruitoare pe care inima omului o infatiseaza lui Dumnezeu.

Este rugaciunea care lupta puternic sa-L faca pe Dumnezeu sa o acceptesi sa o implineascaintocmaisi grabnic.

Cununile slavite / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006