CREDINTA SI MANTUIREA sunt mai mult o chestie de aripi, de inima, de insufletire decat de scara, de stiinta omeneasca. Cu argumente, numai cu argumente pentru existenta lui Dumnezeu nu-l vei putea castiga definitiv pe nimeni pentru Imparatia lui Dumnezeu. Cand crezi ca l-ai castigat cu scara aceasta, atunci scara se prabuseste. Pentru lucrul []CREDINTA SI MANTUIREA sunt mai mult o chestie de aripi, de inima, de insufletire decat de scara, de stiinta omeneasca.

Cu argumente, numai cu argumente pentru existenta lui Dumnezeu nu-l vei putea castiga definitiv pe nimeni pentru Imparatia lui Dumnezeu. Cand crezi ca l-ai castigat cu scara aceasta, atunci scara se prabuseste.

Pentru lucrul acesta se cer aripi : se cer ravna, insufletire, jertfa. Se cer aripile Porumbelului din Praznicul Cincizecimii.

A incerca sa atingi cerul numai scara inseamna a pierde mantuirea ta si a altuia.

Cuvintele: crede si nu cerceta , pe intelesul lor cel adevarat inseamna: foloseste aripile si nu scara. E adevarat ca Iacov a vazut in vis o scara ce lega cerul cu pamantul, numai ca cei care suiau si coborau pe scara aceasta aveau aripi.

Sundar Singh spune intr-un loc ca a fugit dintr-o scoala de inalte studii teologice, pentru ca scoala avea numai scari ; iar lui ii trebuiau aripi .

Sunt asa de putini misionarii cei adevarati, pentru ca azi se folosesc mai mult scarile decat aripile .

Pr. Iosif Trifa, in 600 istorioare religioase , Editia a V-a, Editura Sibiu, 2007, pg. 220-221