Chinuit a fost, dar S-a supus si nu i-a deschis gura Sa, ca un miel spre junghiere S a adus si ca o oaie fara de glas inaintea celor ce o tund, asa nu i-a deschis gura Sa (Isaia 53, 7). In capitolul 53, versetul 7 de la Isaia, Mantuitorul, in suferintele si patimirea Sa, este []Chinuit a fost, dar S-a supus si nu i-a deschis gura Sa, ca un miel spre junghiere S a adus si ca o oaie fara de glas inaintea celor ce o tund, asa nu i-a deschis gura Sa (Isaia 53, 7).

In capitolul 53, versetul 7 de la Isaia, Mantuitorul, in suferintele si patimirea Sa, este asemanat cu o oaie ce sta muta inaintea celui ce o tunde si nu-si deschide gura sa.

Asemanarea Mantuitorului cu oaia este plina de invatatura pentru noi.

Intai si intai, aceasta asemanare ne indeamna staruitor sa ne gandim la rabdarea Mantuitorului. Rabdarea Prea Scumpului nostru Mantuitor este aratata in chipul oii care sta muta inaintea tunzatorului ei.

Domnul a fost adus in fata tunzatorilor si a stat linistit ca o oaie. N-a grait nimic. Cat de rabdator a fost Domnul in fata lui Pilat, in fata lui Irod, in fata lui Caiafa, in fata crucii si pe cruce! Nici o evanghelie...