S-a intamplat in 26 august 1972: A murit Sir Francis Chichester, castigatorul primei curse transatlantice; in 1966, in 226 de zile, la bordul ambarcatiunii Gipsy Moth IV , a realizat prima cursa solitara in jurul lumii, in urma acestui succes, fiind innobilat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Francis Chichester a venit pe lume []The post S-a intamplat in 26 august 1972 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 26 august 1972 was first posted on august 26, 2020 at 5:36 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 26 august 1972: A murit Sir Francis Chichester, castigatorul primei curse transatlantice; in 1966, in 226 de zile, la bordul ambarcatiunii Gipsy Moth IV , a realizat prima cursa solitara in jurul lumii, in urma acestui succes, fiind innobilat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Francis Chichester a venit pe lume la 17 septembrie 1901, in Barnstaple, Devon (Anglia), in familia unui preot. Tatal sau, reverend Charles Chichester, a fost al saptea fiu al unui baronet. In adolescenta a fost trimis sa studieze la Marlborough College, cursuri pe care le-a frecventat in timpul Primului Razboi Mondial. S-a mutat in Noua Zeelanda imediat ce a implinit 18 ani. Acolo, s-a imbogatit in doar zece ani din afaceri in domeniul constructiilor, al industriei forestiere si miniere. Toata averea sa s-a dus insa pe apa sambetei in timpul marii crize economice ce a lovit lumea in anul 1929. Sarac, englezul a revenit in tara natala in 1929. Pentru a uita de pierderea suferita, ia cursuri de aviatie si devine pilot. Apoi, cu sprijinul familiei, si-a achizitionat un avion cu ajutorul caruia a intentionat sa zboare pana in Noua Zeelanda. Spera sa doboare recordul mondial detinut de conationalul sau Bert Hinkler, care zburase singur 30 de zile, pana in Australia. Din cauza unor probleme tehnice, nu a reusit sa doboare recordul lui Bert, terminand cursa in 41 de zile.

Chichester a fost primul pilot din lume care se orienta in aer cu ajutorul unui sextant si a pozitiei soarelui. Metoda era greu de aplicat, pentru ca pilotul, care zbura...