Moartea Sf. Ioan Botezatorul ar trebui sa stea neincetat in fata noastra si in gandul nostru caci e plina de adanci invataturi. Ioan era urat de Irod pentru ca il mustra ca tine pe muierea fratelui sau (Marcu 6, 18). Ioan nu putea suferi pacatul, ci striga dupa el oriunde il vedea, chiar si la []Moartea Sf. Ioan Botezatorul ar trebui sa stea neincetat in fata noastra si in gandul nostru caci e plina de adanci invataturi.

Ioan era urat de Irod pentru ca il mustra ca tine pe muierea fratelui sau (Marcu 6, 18). Ioan nu putea suferi pacatul, ci striga dupa el oriunde il vedea, chiar si la curtea lui Irod. Desigur, sa fi fost un predicator modern din zilele noastre, ar fi inchis ochii fata de pacatul lui Irod (asa cum se inchid si azi ochii fata de pacatele celor mari).

Dar diavolul tatal minciunii uraste cu toate puterile sale adevarul si pe marturisitorii adevarului. Asa a fost si cu Sfantul Ioan. Prin ura lui Irod si Irodiada, diavolul umbla sa-l piarda pe Ioan. Nu putea insa pentru ca Ioan era foarte iubit de popor.

Dar diavolul n-a disperat. Pentru planul lui, a asteptat un prilej potrivit. A asteptat o zi cu bun prilej, iar ziua aceea a fost ziua nasterii lui Irod. A asteptat dracul ziua betiei si a jocului caci, stia el, tartorul cel batran, ca atunci e prilej sa-l piarda pe Ioan. i planul diavolului a reusit pe deplin. In fata lui Irod cel beat, diavolul a jucat cu fata Irodiadei. i lui Irod cel beat...