Urmăriţi binele cetăţii în care locuiţi, pentru că fericirea voastră atârnă de fericirea ei.
Iata ce inseamna a fi cu adevarat o lucrare noua! Iata toate lucrurile sunt noi! Imparatia ce va sa fie va functiona dupa legile randuite de Dumnezeu. In ea vor fi oameni nascuti din nou. i copiii lui Dumnezeu mereu au inteles acest lucru. Dar traim intr-o lume in care vrajmasul lui Dumnezeu lucreaza cu armele lui, si cel care vrea sa se razboiasca cu el trebuie sa stie cum trebuie sa fie inarmat, ca sa poata sa se angajeze la lupta impotriva lui. ()Cand Mitropolitul face invitatia aceea Parintelui Iosif, Parintele accepta chemarea. i, pentru ca sa-l poata folosi Dumnezeu dincoace, il desprinde de cele pamantesti, asa cum fratele Traian ne arata in Istoria unei jertfe . Intr-un fel, Parintele a inteles ca toata grija cea lumeasca sa o lepadam, dar mai erau unele fire ce-l mai legau si Dumnezeu il dezleaga intr-un mod tainic. De multe ori, operatia pe care o face Dumnezeu e dureroasa. Cred ca si transplantul pe care il face Dumnezeu e dureros, dar nu se poate fara de el. Iar cel care intelege si se supune, socotind ca in tot ceea ce are Cuvantul lui Dumnezeu de realizat in viata lui e voia Sa, acela accepta. Ori acceptul acesta, de multe ori, ne pare de neinteles.
Insusi acceptul Nasterii lui Hristos, cand Solul ceresc vine la Sfanta Fecioara si ii face propunerea, a fost foarte dificil. La fel, chiar Nasterea Mantuitorului. () Parintele Iosif a fost unul dintre aceia carora Mantuitorul a spus: Iata va trimit ca pe niste miei in mijlocul lupilor . Nu neaparat in sensul ca cei intre care ne trimite Domnul ar fi lupi, ci in intelesul de a nu riposta, de a nu fi nemultumiti sau de a nu carti atunci cand Dumnezeu vrea sa ne daruiasca miel de jertfa pentru cauza Lui, pentru Evanghelia Lui, pentru cei intre care am fost trimisi cu solia divina i Parintele a acceptat-o! Ce ar fi fost de noi daca el n-ar fi acceptat-o? ()Ce minune ar fi in lumea asta, cand acceptul jertfirii pentru cauza lui Hristos l-am intelege toti? Nu numai unii.
Venim la vorba parintelui Necula, de mai inainte: si noi ne laudam in Oastea Domnului: Eu nu sunt ca si celalalt. Eu postesc Eu ma rog Eu am Biblie O iau in mana i eu vorbesc i eu sunt de-atatia ani Ba, de multe ori, vin si fratii si te magulesc cu cuvintele: Perii carunti ai fratilor care sunt de-atata vreme! . Dar care-i rezultatul adevaratului inteles al felului tau de a fi folositor pentru cauza lui Dumnezeu?Are Parintele Iosif un cuvant care spune: Oastea Domnului apara cu indarjire drepturile lui Dumnezeu in lume . Dumnezeu are drept asupra noastra. ()Partea cea mai importanta astazi este aceea a trairii invataturii. i parca aici ne-am invinovati ca suntem restantieri si deficitari. Sa nu ne prea laudam. Sa lasam sa vorbeasca mai mult fapta noastra, viata noastra, comportamentul nostru in casa noastra, in familia noastra cu sotia mea, cu copiii mei, cu cei pe care ii am dragi ai mei si cu ceilalti pe care nu-i am dragi sau care nu ne sunt dragi Sa nu fim cumva pentru nimeni o pricina de poticnire, prin absolut nimic, sa ne straduim mereu si sa ne intoarcem privirile inauntrul nostru: Nu mai este ceva in viata mea care face...