9. Plecaciune tie ii spune ingerul dumnezeiesc Maicii Domnului , tie, careia ti sa facut mare har. Domnul este cu tine. Binecuvantata esti tu intre femei Iata cum vorbeste o gura sfanta unui vas sfant, ales de Dumnezeul Sfinteniei pentru cea mai dumnezeiasca dintre toate lucrarile facute printr o fiinta omeneasca direct de []9. Plecaciune tie ii spune ingerul dumnezeiesc Maicii Domnului , tie, careia ti sa facut mare har. Domnul este cu tine.

Binecuvantata esti tu intre femei Iata cum vorbeste o gura sfanta unui vas sfant, ales de Dumnezeul Sfintenieipentru cea mai dumnezeiasca dintre toate lucrarile facute printr o fiinta omeneasca direct de Dumnezeu.10. Acest inger puternic, care vorbeste in Numele Puterii Dumnezeiesti si care in toate celelalte misiuni ale sale a vorbit oamenilor poruncitor si aspru, chiar si Sfantului Apostol Petru (Fapte 12, 7 8),Fecioarei Preasfinte ii spune: Plecaciune tie Tu ai un mare har .

Nimeni dintre oameni nu i a mai vorbit ei vreodata astfel.

O, cat de rau stim vedea noi si cat de putin stim vorbi frumos!11. Priviti in lumina cuvintelor ingeresti; iata ce sfanta, ce inalta, ce curata si ce vrednica de respect ne apare Preasfanta Fecioara Maria, Maica Domnului nostru!O, daca ar cugeta macar putin la cuvintele ingerului sfant acei oameni care se cred evlaviosi, dar vorbesc atat de necuviincios despre Mama lui Iisus, Dumnezeul nostru si al lor.12. Dintre toate sufletele drept-marturisitoare de Dumnezeu, nici unul nu I a adus Lui si Numelui Sau Sfant o marire atat de sfanta si o jertfa atat de curata si vrednica precum Sfanta Fecioara Maria.

Fara Lucrarea adusa de ea lui Dumnezeu,fara slujba facuta de ea lui Hristos,fara ascultarea data de ea Duhului Sfant, nici una din toate celelalte jertfe omenesti n ar mai fi putut avea loc.13. Desigur, intelepciunea, puterea si iubirea lui Dumnezeu ar mai fi putut gasi pentru venirea Fiului Sau Iisus Hristos, Mantuitorul nostru, la noi si alte mijloacesi ar mai fi putut afla si alte caiDar nici o alta cale n ar mai fi fost atat de omeneasca si totusi atat de dumnezeiasca cum a fost aceea a venirii din Fecioara.

Caci nici un alt mijloc n ar mai fi fost atat de mi-nunat.14. Tot ce a avut cerul mai sfantcu tot ce a avut pamantul mai...