Suntem cu totii madulare unii altora. Suntem cu totii partasi intr-o Lucrare mare, uriasa. i fratia voastra faceti parte din Lucrarea Oastei Domnului. Lucrarea Oastei se intinde nu numai de la o margine a tarii la cealalta. Sau acuma a depasit de mult hotarele tarii noastre. De la o margine a lumii la cealalta. i []Suntem cu totii madulare unii altora.

Suntem cu totii partasi intr-o Lucrare mare, uriasa. i fratia voastra faceti parte din Lucrarea Oastei Domnului.

Lucrarea Oastei se intinde nu numai de la o margine a tarii la cealalta. Sau acuma a depasit de mult hotarele tarii noastre. De la o margine a lumii la cealalta. i (ea) se intinde si de la anul 1923 cand a inceput Lucrarea aceasta si pana unde o va duce Dumnezeu. Noi toti suntem trecatori. Lucrarea este de durata eterna. Avem raspundere in Fata Lui Dumnezeu, in fata istoriei, in fata urmasilor si in fata inaintasilor nostri de felul cum ne incadram noi lucrul nostru in marea si sfanta Lucrare a Lui Dumnezeu si a inaintasilor nostri, pe temelia aceasta.

Simtiti-va aceasta raspundere!Daca va veti simti aceasta raspundere, simtamantul acesta de raspundere in Fata Lui Dumnezeu, constiinta acestei datorii, nu va va lasa sa lucrati oricum. Nu va va lasa sa mai strangeti materiale straine: invataturi de la straini; de la potrivnici; de la dezbinatori si tulburatori si sa le asezati in Lucrarea aceasta, stricand zidul si tulburand Lucrarea Lui Dumnezeu.

Invataturile straine sunt ca niste materiale straine care strica Fata Lucrarii Lui Dumnezeu si deranjeaza zidaria si frumusetea acestei Lucrari. Dumnezeu ne-a lasat noua aici un dreptar dupa care sa umblam. Dreptarul este invatatura. i inaintasii nostri nu ne-au lasat in necunostinta de acest lucru. Sfantul Cuvant a Lui Dumnezeu ne-a fost explicat limpede si clar.

Oricine nesocoteste invataturile inaintasilor nostri, nesocoteste Cuvantul Lui Dumnezeu si porunca ascultarii. Aici cu noutatea, cu invataturile noi, cu incredintarile noi, fie ca acela care le aduce le cunoaste sau nu le cunoaste, fie ca-si da seama de raul pe care il face, fie ca nu-si da seama, el lucreaza impotriva Voii Lui Dumnezeu. i daca el nu-si da seama, cei de...