din prima vorbire a fratelui Ioan Opris de la nunta de la Goioasa 25 septembrie 1976 Fratele meu, daca primesti painea ca in somn, de ce e framantata mintea ta mereu tot cu Marta si cu grijile acestea pamantesti? De ce, daca El spune ca preaiubitilor Lui le da painea ca in somn ? De []din prima vorbire a fratelui Ioan Oprisde la nunta de la Goioasa 25 septembrie 1976Fratele meu, daca primesti painea ca in somn, de ce e framantata mintea ta mereu tot cu Marta si cu grijile acestea pamantesti? De ce, daca El spune ca preaiubitilor Lui le da painea ca in somn ? De ce nu te duci cu incredere? De ce nu pasesti pe punte cu incredere? De ce nu te uiti din capul puntii dincolo, la tinta? De ce te uiti la straja de care trebuie sa te tii sau la puntea de pe care [s-ar putea] sa cazi? De ce nu te uiti cu ochii tinta, cum zice Sfantul Pavel in Evrei 12, cu ochii tinta la Capetenia desavarsirii, la Domnul Iisus ? Atunci tu nu dai gres, atunci tu nu obosesti pe cale, atunci painea ti-o mananci ca in somn si e dulce si buna.

Lupta cea buna m-am luptat. Fratele meu, tu te lupti lupta cea buna? Fratele meu, Sfantul Apostol Pavel spune in Epistola a doua catre Timotei: Fiule Timotei, tu te lupta si sufera ca un bun ostas al lui Hristos . Iar tu te lupta! i o vorba (chiar din lume) spune: Fara lupta nu-i cununa . Deci tu te lupta. Tu! Nu te gandi la altul. Tu personal, tu te lupta! Cu ochii la tinta. Cu ochii la Domnul Iisus. Caci fara de lupta nu-i cununa.

Lucrarea aceasta a lui Dumnezeu prin care ne cunoastem, ce lucru minunat ce lucru minunat a facut pentru noi! Ca, o tara, de la un capat la altul, sa fie strabatuta de frati si de surori care sa se iubeasca, sa se indrageasca, sa se caute, sa se respecte, sa isi scrie, sa se mangaie, sa se ajute din toate punctele de vedere. Aceasta e o minune a lui Dumnezeu si asa si cerem mereu: precum in cer, asa si pe pamant . Fie voia Ta, vie imparatia Ta precum in cer, asa si pe pamant . Precum acolo e aceasta sfanta armonie, El asa vrea si aci, si pe pamant, [intre] aceia care-I zic lui Tata .

Sfantul Apostol Pavel, in Galateni, capitolul 4, incepand cu versetul 4 (apos tolul si...