14. De multe ori dupa coaja stii cum se pretuieste miezul si dupa faptele din afara cunosti credinta care este inlauntrul cuiva, in inima lui. Dupa invatatura si dupa roade cunostu duhul cuiva. i dupa felul cum spune ceva pretuiesti si ce spune el. 15. Poate ca multe dintre cele cuprinse in cartea aceasta ar []14. De multe ori dupa coaja stii cum se pretuieste miezul si dupa faptele din afara cunosti credinta care este inlauntrul cuiva, in inima lui.

Dupa invatatura si dupa roade cunostu duhul cuiva. i dupa felul cum spune ceva pretuiesti si ce spune el.15. Poate ca multe dintre cele cuprinse in cartea aceasta ar fi fost mai bine si mai frumos spuse sau scrise de catre alta mana si de catre alta gura, sau chiar si de catre astea, daca ar fi sa inceapa totul iarasi si din nou. Dar acum, vremea s-a dus si totul ramane asa cum le-a inspirat Duhul Domnului pe fiecare la timpul sau, in forma aceasta grabita si saraca in care sunt.

Totusi, in ele este Cuvantul lui Dumnezeu si acesta este miezul si continutul care, sub orice eticheta, are aceeasi valoare.16. Inima din care au izvorat aceste scrieri ar ramanea aceeasi si oricate vieti ar mai trai pe pamant. i Duhul lui Dumnezeu, Care a facut in Ziua Rusaliilor minunea ca miile de oameni de felurite limbi sa inteleaga la fel acelasi Cuvant, va face aceasta minune si pentru cititorii acestor carti, din orice stare sufleteasca s-ar gasi ei!17. Daca n-am spus in ele Cuvantul lui Dumnezeu, sa nu le primiti! Daca n-am spus invatatura adevarata, lasata de parintii nostri, sa nu le ascultati!Daca n-am vorbit potrivit gandurilor Duhului Sfant, lepadati vorbele acestea!Dar daca tot ce am spus aici simti ca este potrivit cu...