S-a intamplat in 24 septembrie 1945: A murit fizicianul Hans Geiger.

Johannes Hans Wilhelm Geiger (n. 30 septembrie 1882, Neustadt an der Weinstra e; d. Potsdam) a fost un fizician german, cunoscut prin descoperirea impreuna cu Walther M ller a detectorului de particule Geiger-M ller. Hans Geiger a studiat fizica la Miinchen si Erlangen si apoi s-a mutat []The post S-a intamplat in 24 septembrie 1945 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 24 septembrie 1945 was first posted on septembrie 24, 2020 at 4:59 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 24 septembrie 1945: A murit fizicianul Hans Geiger.

Johannes Hans Wilhelm Geiger (n. 30 septembrie 1882, Neustadt an der Weinstra e; d. Potsdam) a fost un fizician german, cunoscut prin descoperirea impreuna cu Walther M ller a detectorului de particule Geiger-M ller. Hans Geiger a studiat fizica la Miinchen si Erlangen si apoi s-a mutat la Manchester pentru a lucra alaturi de marele fizician englez Ernest Rutherford. S-a ocupat de aspecte legate de radioactivitate si, in 1911, a inventat un dispozitiv de numarare a particulelor alfa si a altor radiatii ionizante emise de o substanta. Acesta a fost prototipul contorului Geiger. Geiger a fost casatorit cu Elisabeth Heffter, fiica farmacologului Arthur Heffter. A avut trei copii. Contorul Geiger avea un tub metalic etans, plin cu gaz, care actiona ca un electrod. O sarma sau un ac care trecea prin mijlocul tubului actiona ca un al doilea electrod....