In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau. Vina imparatia Ta, faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostri. i []In Numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin.

Tatal nostru Care esti in ceruri, sfinteasca-se numele Tau. Vina imparatia Ta, faca-se voia Ta precum in cer, asa si pe pamant. Painea noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostri. i nu ne duce pe noi in ispita, ci ne izbaveste de cel rau. Ca a Ta este imparatia si puterea, si slava acum si-n vecii vecilor. Amin.

Multumim, Doamne Dumnezeul nostru, pentru aceasta noapte minunata si pentru aceasta pescuire fericita. Multumim pentru fratii si surorile noastre care ne simtim aici asa de fericiti in mreaja Ta, in mainile Tale, in Lucrarea Ta, in luntrea Ta, in Oastea Ta.

Binecuvanteaza-i pe toti inaintasii nostri, parintii, mamele, tatii nostri care ne-au vestit noua Cuvantul Tau si care ne-au adus pe noi in mreaja aceasta a Ta fericita. Rasplateste tuturor celor care au ostenit pe toate drumurile locurilor acestora sa pescuiasca pentru Tine suflete spre viata vesnica; sa le smulga din apele murdare ale lumii si ale pacatelor, care duc la moarte si la otrava, si sa le aduca in apele limpezi ale Evangheliei Tale, in apele cele calde si dulci ale Oastei Tale, ale adunarii Tale, ale Bisericii Tale.

Iti multumim din toata inima pentru ca Te-ai indurat de tara noastra sa-i trimiti un astfel de pescar minunat cum a fost Parintele Iosif, care ne-a prins si pe noi in mreaja cea dulce a Evangheliei. Ca ne-a tras acum in corabia Ta, corabia Ta mantuitoare, corabia mantuitoare a Bisericii Tale Vii, care inainteaza spre Patria Cereasca.

Binecuvanteaza-i apoi pe toti ceilalti frati ai nostri, surorile noastre care, inainte de noi, au vestit Cuvantul Tau in partile acestea si au alergat ca niste pescari harnici, sa pescuiasca din valurile lumii acesteia atatea suflete, printre care si pe noi. Iti multumim. Acum Te rugam, pastreaza-ne in corabia Ta sfanta. Treci cu noi peste valurile lumii acesteia. Nu ne lasa sa ne mai afundam in valurile ei murdare, ci ajuta-ne sa vaslim cu toata puterea, dorind spre apele Ierusalimului ceresc, spre marea de cristal pe care se veselesc si se bucura cei care au biruit, cei care au ramas credinciosi pana la...