S-a intamplat in 28 septembrie 1934: S-a nascut actrita franceza de film Brigitte Bardot. Brigitte Anne-Marie Bardot (n. 1934, Paris) este o actrita de cinematograf, fost sex-simbol al anilor 60. A reusit sa-si transforme initialele B. B. intr-o legenda, care va evoca intotdeauna frumusetea, placerea de a trai si libertatea. In copilarie a fost []The post S-a intamplat in 28 septembrie 1934 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 28 septembrie 1934 was first posted on septembrie 28, 2020 at 4:16 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 28 septembrie 1934: S-a nascut actrita franceza de film Brigitte Bardot. Brigitte Anne-Marie Bardot (n. 1934, Paris) este o actrita de cinematograf, fost sex-simbol al anilor 60. A reusit sa-si transforme initialele B. B. intr-o legenda, care va evoca intotdeauna frumusetea, placerea de a trai si libertatea. In copilarie a fost timida si urata. Aveam parul rar, ochelari si purtam aparat de indreptat dintii (Brigitte Bardot in memoriile sale Initiales B.

B.). Transformarea intr-o superba femeie si initierea unei cariere de o deosebita stralucire s-au produs treptat. A lucrat mai intai ca manechin pentru marile case de moda pariziene. La varsta de 15 ani apare pentru prima data pe coperta revistei Elle si incepe sa faca cinematografie la 17 ani. Debutul este in Le trou normand de Jean Boyer in 1952, anul in care se casatoreste cu Roger Vadim. La inceput spune ea nimeni nu se interesa de ea. Pana in 1956, cand triumfa in filmul cu titlu premonitoriu Et Dieu cr a la femme ( i Dumnezeu a creat femeia ), in regia lui Roger Vadim. El este cel care a lansat o noua imagine a feminitatii, eliberata de complexe, directa, inocenta si provocatoare totodata.

Cu urmatoarele filme En cas de malheur (In caz de nenorocire ) si Babette s en va-t-en guerre (Babette pleaca la razboi ) devine in Franta mai populara decat Michelle Morgan si in S.

U.

A. decat Marilyn Monroe. Succesul i-a fost umbrit, intr-o anumita masura, dupa despartirea de Roger Vadim, in urma unor dezvaluiri privind viata ei intima, publicate de secretara sa in revista France Dimanche. Totodata, ziarul Los Angeles Times anunta, pe prima pagina, ca Brigitte Bardot se afla in Italia, unde se recupera dupa o cadere nervoasa . Tentativa de suicid cu somnifere a fost negata de managerul actritei. La 11 ianuarie 1960 s-a nascut singurul ei fiu, Nicolas-Jacques Charrier. Nu si-a dorit rolul de mama din motive de ordin personal. Lucrurile s-au complicat dupa divortul de Charrier, in 1962, Nicolas fiind crescut, in continuare, de familia tatalui; nu a mentinut legatura cu mama lui decat la maturitate.

Tot in anul 1960 a scos pe piata un album de muzica pop, Behind Brigitte Bardot, dupa care au urmat multiple LP-uri, inclusiv Brigitte Bardot Sings si Special Bardot in anul 1968. Devine cea mai fotografiata femeie din lume, cu o notorietate pe care uneori o resimtea ca un infern, urmarita continuu de admiratori si de paparazzi. In mijlocul acestui haos reuseste sa faca poate cel mai bun film al ei, Le m pris (Dispretul ), in regia lui Jean Luc Godard.

In 1966 s-a casatorit cu...