O talcuire biblica in legatura cu framantarile de acum ale Oastei Ostile stateau fata in fata. Filistenii cu israelitenii. i filistenii erau mai tari. In frunte cu Goliat, isi bateau joc de israeliti. Ii provocau zilnic la lupta. i israelitii tremurau in fata lor (I Sam. cap. 17). i atunci s-a ivit un pastoras, [] O talcuire biblica in legatura cu framantarile de acum ale Oastei Ostile stateau fata in fata. Filistenii cu israelitenii. i filistenii erau mai tari. In frunte cu Goliat, isi bateau joc de israeliti. Ii provocau zilnic la lupta. i israelitii tremurau in fata lor (I Sam. cap. 17). i atunci s-a ivit un pastoras, David, fiul lui Isai, un om din poporul de rand. i acest pastoras si-a cerut voie de la Saul, unsul Domnului, sa se masoare el cu Goliat. i Saul i-a dat voie. Toti se indoiau ca va putea face ceva. Mai ales ca nu avea nici arme, decat o prastie si o traista plina cu pietre.

Dar pastorasul a biruit. Pentru ca Duhul Domnului era peste el (I Sam. 17, 45). Pentru ca avea armele de la Efeseni cap. 6. i s-a facut o mare bucurie in tabara israelitilor. Prin toata tara a alergat vestea acestei biruinte. i toata tara s-a bucurat.

Dar! Dar s-a intamplat ceva care a tulburat bucuria acestei izbanzi. Lui David i s-a facut un fel de manifestatie de simpatie. A fost primit cu sunete de timpane si alaute. i cantau femeile si ziceau: Batut-a Saul cu miile si David cu zecile de mii. i s-a maniat Saul foarte spune Biblia si n-a placut in ochii lui cuvantul acesta. El zicea: Lui David ii dau zeci de mii si mie numai mii. Nu-i mai lipseste decat imparatia. i, din ziua aceea, Saul a privit cu ochi rai pe David (I Sam. 18, 6-9). i s-a temut Saul din ce in ce mai mult de David, pentru ca, ori de cate ori ieseau la lupta cu filistenii, David avea mai multa izbanda decat toti slujitorii lui Saul. i numele lui ajunsese foarte vestit (I Sam. 18, 29-30). i a luat Saul o sulita si de doua ori a incercat sa-l pironeasca cu ea pe David, dar el a scapat, caci Domnul era cu David (I Sam. 18, 10-14). i toata viata Saul i-a fost vrajmas lui David (I Sam. 18, 29). i toata viata Saul nu s-a mai ocupat cu luptele contra filistenilor, ci umbla sa-l omoare pe David. i David avea o ceata de viteji cu care luptase contra filistenilor. i aceiasi viteji l-au urmat pe David (I Cronici cap. 12). i David alungat si prigonit striga de pe toate dealurile: Domnul meu, ce ti-a facut robul tau? (I Sam. 26, 18) Unsul Domnului, ce ti-a facut robul tau? Eu nu am alta vina decat doar atat ca m-am batut cu filisteniiDar, o Davide, tocmai asta este pricina prigonirii tale: ai avut o izbanda prea rasunatoare.

Cam asa ceva se intampla acum si cu Oastea Domnului. Fireste, in chip de mica si umila asemanare.

Dupa razboiul cel mare, Biserica era si este intr-o lupta grea cu stricaciunile vremii. Diavolul Goliat parca isi batea joc de toate silintele si incercarile de a reface sufletele oamenilor. i atunci s-a ivit un umil pastoras (preot dintr-o parohie de munte), fiul unui oarecare Isai, plugar din Muntii Apuseni. i...