Linistea este inceputul curatirii sufletului. O fapta buna nu este niciodata uitata; cine seamana bunavoire culege prietenie, iar cel ce sadeste bunatate aduna dragoste. Ascultarea este scara cea mai scurta catre cer. Omul desavarsit este acela care primeste cu o egala stare a duhului si cu multumire, din mainile Domnului, schimbarile vietii sale, atat pe []Linistea este inceputul curatirii sufletului.

O fapta buna nu este niciodata uitata; cine seamana bunavoire culege prietenie, iar cel ce sadeste bunatate aduna dragoste.

Ascultarea este scara cea mai scurta catre cer.

Omul desavarsit este acela care primeste cu o egala stare a duhului si cu multumire, din mainile Domnului, schimbarile vietii sale, atat pe cele fericite, cat si pe cele nefericite.

Ratiunea porneste de la cunoastere pentru a ajunge la credinta.

Painea care va prisoseste este painea celui flamand; haina care iti atarna in garderoba este haina celui gol; incaltamintea pe care nu o purtati este incaltamintea celui descult; banul pe care il tineti ascuns este banul saracului; faptele de caritate pe care voi nu le savarsiti sunt tot atatea nedreptati pe care le comiteti.

Fericit este acela care nu gandeste raul.

Mai este inca timp pentru rezistenta, pentru rabdare, pentru vindecare, pentru schimbare. Ai alunecat? Ridica-te. Ai pacatuit? Opreste-te. Nu sta printre pacatosi, ci paseste deoparte.