Priviti natura! Ce este oare fara rost si fara munca in miscarea de rotatie de la orice rasarit spre orice rasarit? De la o primavara spre o alta primavara? De la un rod spre alt rod? De la o viata spre alta? Este o neincetata lucrare in tot ce se vede sau nu se vede. []Priviti natura! Ce este oare fara rost si fara munca in miscarea de rotatie de la orice rasarit spre orice rasarit? De la o primavara spre o alta primavara? De la un rod spre alt rod? De la o viata spre alta?Este o neincetata lucrare in tot ce se vede sau nu se vede.

De la cea mai mica fiinta pana la cel mai necuprins sistem, absolut toate cu ascultare si cu o randuiala desavarsita lucreaza si se misca mereu.

In toate acestea, viata si miscarea tuturor este Dumnezeul Vesnic, pretutindeni Prezent, Puternic si Iubitor.1. Unde domneste pacatul, toate lucrurile sunt rasturnate. Acolo, ceea ce trebuie sa fie inaltat este dispretuit. Iar ceea ce trebuie sa fie jos se gaseste deasupra.

Numai cand vine Hristos se face ordine si randuiala intr-un loc.2. Oameni invechiti in ratacirile vinovate se gasesc oriunde. i ei sunt gata sa omoare oricand si pe oricine pentru ele, chiar si pe Hristos din inimile lor si ale altora.

Fara nici o ezitare si fara nici o intarziere.

Unii Il omoara pentru sabat,altii pentru botez,altii pentru vorbirea in limbi,altii pentru imparatia de o mie de ani,altii pentru stilul vechi,altii pentru minuni,altii pentru alte superstitii si obiceiuri.

Caci uriasul cel negru al formalismului necredincios este cel mai grozav dusman al credintei vii si al unitatii Bisericii vii.3. Nu exista pe pamant nimic mai pagubitor si mai vrednic de osanda ca o fiinta care nu lucreaza, traind in pacatul leneviei,care are pricepere si putere, dar nu lucreaza nimic folositor,care cheama si traieste din binefacerile cerului si ale pamantului, dar nu produce nimic nici pentru cer, nici pentru pamant.

Cand tot ce are pe pamant viata si tot ce nu este blestemat de Dumnezeu lucreaza si rodeste ceva bun, lenesul nu face decat rau.4. Priviti natura! Ce este oare fara rost si fara munca in miscarea de rotatie de la orice rasarit spre orice rasarit? De la o primavara spre o alta primavara? De la un rod spre alt rod? De la o viata spre alta?Este o neincetata lucrare in tot ce se vede sau nu se vede.

De la cea mai mica fiinta pana la cel mai necuprins sistem, absolut toate cu ascultare si cu o randuiala desavarsita lucreaza si se misca mereu.

In toate acestea, viata si miscarea tuturor este Dumnezeul Vesnic, pretutindeni Prezent, Puternic si Iubitor.5. Tu, fiinta omeneasca, oricare ai fi si oriunde ai fi, ai fost creat numai pentru...