S-a intamplat in 30 septembrie 1985: A murit Charles Richter, fizician si seismolog american; in 1935 a inventat scara ce masoara intensitatea miscarilor seismice si care-i poarta numele (n. 1900). Scara Richter a fost imaginata in 1935 de Charles Richter si Beno Gutenberg, de la California Institute of Technology, pentru a masura puterea unui []The post S-a intamplat in 30 septembrie 1985 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 30 septembrie 1985 was first posted on septembrie 30, 2020 at 3:37 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 30 septembrie 1985: A murit Charles Richter, fizician si seismolog american; in 1935 a inventat scara ce masoara intensitatea miscarilor seismice si care-i poarta numele (n. 1900). Scara Richter a fost imaginata in 1935 de Charles Richter si Beno Gutenberg, de la California Institute of Technology, pentru a masura puterea unui cutremur. Este o scara logaritmica, pentru ca magnitudinea, dupa Richter, corespunde logaritmului masurarii amplitudinii undelor de volum (de tip P si S), la 100 km de epicentru si este este gradata de la 1 la 9. De obicei intensitatea cutremurelor nu se exprima in numere intregi, ci in numere fractionare.

Deoarece scara Richter este o scara logaritmica, o modificare de un grad pe scara Richter este corelata cu o modificare de 10 ori a amplitudinii undelor seismice si de aproximativ 30 de ori a energiei eliberata de cutremur. Charles Francis Richter si-a petrecut mare parte din viata in California, intr-o zona vulnerabila din punctul de vedere seismic si a realizat studii in domeniu la Universitatea din Stanford, fiind in acelasi timp familiarizat si cu datele si cercetarile Laboratorului de seismologie din Pasadena. Intr-unul dintre rarele interviuri pe care le-a oferit, Charles Richter a marturisit ca a devenit interesat de seismologie dintr-o fericita eroare . Sincer va spun, a fost un accident. In timp ce lucram pentru lucrarea de doctorat despre fizica teoretica, doctorul Robert Milikan m-a chemat la dansul in birou si mi-a spus ca laboratorul de seismologie cauta un fizician. Chiar daca nu eram in domeniu mi s-a parut interesant. In scurt timp am renuntat la activitatea mea si m-am alaturat echipei de seismologi in 1927 . Scara Richter a fost creata in 1935, de Charles Richter...