Cele patru metacompetente de care avem nevoie pentru ceea ce ne asteapta in viitor disciplina/autodisciplina Intr-o lume in care viitorul este aproape imposibil de anticipat si se estimeaza ca 40% dintre ocupatiile actuale vor disparea, familia si scoala trebuie sa formeze patru metacompetente copiilor care, la randul lor, vor produce ah-hoc competente de care []The post Cele patru metacompetente de care avem nevoie pentru ceea ce ne asteapta in viitor disciplina/autodisciplina appeared first on Jurnal Spiritual.

Cele patru metacompetente de care avem nevoie pentru ceea ce ne asteapta in viitor disciplina/autodisciplina was first posted on octombrie 6, 2020 at 4:54 pm. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comCele patru metacompetente de care avem nevoie pentru ceea ce ne asteapta in viitor disciplina/autodisciplinaIntr-o lume in care viitorul este aproape imposibil de anticipat si se estimeaza ca 40% dintre ocupatiile actuale vor disparea, familia si scoala trebuie sa formeze patru metacompetente copiilor care, la randul lor, vor produce ah-hoc competente de care au nevoie pentru a fi adaptati la ceea ce ii asteapta in viitor, a spus la Bistrita, cu ocazia Zilei Educatiei, prof. univ. dr. Mircea Miclea, cercetator si manager general al Cognitrom, fost ministru al Educatiei.

Timp Online reda in continuare afirmatiile sale despre cele patru metacompetente.

DISCIPLINA/AUTODISCIPLINA Daca ne uitam la studiile de specialitate, vedem ca s-a comparat in ce masura inteligenta prezice reusita la final de colegiu, gen testele finale. Si s-a constatat ca, intre inteligenta si reusita la final de colegiu, corelatia este 0.32, dar intre disciplina autoimpusa si reusita la final de colegiu, corelatia este de 0.67. Adica este de doua ori mai importanta disciplina decat inteligenta. De la un nivel de inteligenta mediu in sus nu inteligenta este principalul predictor al reusitei, ci disciplina care inseamna capacitatea ta de a-ti stabili scopuri si de a persevera in atingerea scopurilor respective, de a duce o treaba de la inceput pana la sfarsit, de a avea planuri, de a nu-ti trai viata profesionala in functie de conjuncturi, ci de a avea un plan al tau, un proiect al tau. Autodisciplina inseamna cand tu iti stabilesti propria agenda: iti spui: de la 3 la 6 fac cutare, de la 6 la 7 fac cutare si ma tin de chestia asta. Dar autodisciplina vine din afara. Un copil nu e autodisciplinat, creierul lui e hedonist, al fiecaruia e hedonist, vrea sa-si maximizeze placerea. Numai ca trebuie sa facem diferenta intre ce ii este placut si ce ii este util unui copil. Adesea, parintii confunda placerea si utilitatea. Copiilor le place sa se joace cat mai mult pe mijloacele digitale, dar nu...