9. Cunosti usor pe cel care cauta ceva. Numai ceea ce cauta nu cunosti asa usor. Cunosti totdeauna pe cel ce umbla sa te intrebe, numai pentru ce te intreaba nu cunosti totdeauna usor, fiindca multi te intreaba cu ganduri satanice si ascunse. Cunosti indata fata si vorbele unui astfel de om, numai gandurile lui []9. Cunosti usor pe cel care cauta ceva. Numai ceea ce cauta nu cunosti asa usor.

Cunosti totdeauna pe cel ce umbla sa te intrebe, numai pentru ce te intreaba nu cunosti totdeauna usor, fiindca multi te intreaba cu ganduri satanice si ascunse.

Cunosti indata fata si vorbele unui astfel de om, numai gandurile lui nu le cunosti indata.

Totusi, daca i ai sti citi in ochi, n ar fi greu sa i afli gandul.10. Cand cel ce intreaba sau cauta sa afle este un suflet de om curat, atunci nu i greu sa i se raspunda si sa i se arate cu bucurie si cu folos;dar cand acela este un vrajmas sau o iscoada trimisa de cel rau, atunci e foarte greu sa i se raspunda si sa i se arate adevarul.11. Caci, pe cand cel curat va pastra ceea ce a inteles si va folosi in chip mantuitor, cel necurat va vinde adevarul si se va face partas la chinuirea si uciderea lui.

O, ce pacat de moarte fac cei ce umbla cu astea! i cei ce le spun lor ceea ce tot cauta sa...