Desi termenul jubileu reflecta sarbatorirea implinirii a cincizeci sau a unui multiplu de cincizeci de ani de la producerea unui eveniment important, in limbajul uzual se accepta a denumi ca jubileu si implinirea unui alt numar de ani decat acela o data la cincizeci de ani: zece, treizeci, saptezeci de ani etc. In toamna acestui []Desi termenul jubileu reflecta sarbatorirea implinirii a cincizeci sau a unui multiplu de cincizeci de ani de la producerea unui eveniment important, in limbajul uzual se accepta a denumi ca jubileu si implinirea unui alt numar de ani decat acela o data la cincizeci de ani: zece, treizeci, saptezeci de ani etc.

In toamna acestui an se implinesc o suta de ani de la raportul pe care l-a dat Parintele Iosif Trifa in fata parohienilor sai la zece ani de pastorire, ca un mic jubileu al primilor sai ani de lucru in misiunea sa de pastor de suflete. In iunie 1910 primeste actul care ii da dreptul de a candida la postul de invatator si de preot, in care se specifica: se declara calificat pentru chemarea preoteasca (Atestat de cualificatiune ), iar in 13 august 1910 obtine actul prin care primeste dreptul de a ocupa postul de invatator la scoala din Vidra de Sus, protopopiatul Campeni (Decret invatatoresc ). Se subintelege ca Parintele a preluat postul de invatator in toamna anului 1910, la frageda varsta pentru un asemenea post de numai 22 de ani. Iar in 1911, deja casatorit fiind, este numit preot in acelasi loc.

In cuvantul tinut in fata pastoritilor sai in toamna anului 1920 La 10 ani de pastorire , Parintele Iosif isi expune activitatea intr-un mod structurat pe patru puncte, esentiale in misiunea unui pastor de suflete. Intai, a talmacit Cuvantul lui Dumnezeu: Cel dintai lucru de care a trebuit sa ma apuc, ca pastor nou si tanar, a fost ca sa va vestesc si sa va talmacesc Cuvantul lui Dumnezeu. Cand am venit la voi, in biserica de aici se citea numai si se canta, dar nu se invata . Apoi, s-a preocupat de a face duh viu in biserica, adica de a intra cu virtutile lui Iisus in traiul vietii oamenilor: Dar dupa ce eu am plecat pe calea cea buna, cea dintai si cea mai mare datorie a mea a fost de a face duh viu in biserica si a da invatatura. Dar mi-am dat seama ca am si alte datorii de implinit. tiam ca dumneavoastra, dupa ce gat predica si ies din...