Amarnic lucru este sa incerci sa-ti croiesti singur drum in vreun fel oarecare! Nu vei putea face decat greseli peste greseli. Mult mai bine este sa-ti incredintezi soarta in mana lui Dumnezeu, ramanand in bratele Sale ca un prunc la sanul mamei. El iti va croi drumul si Se va ingriji, in intelepciunea Sa si []Amarnic lucru este sa incerci sa-ti croiesti singur drum in vreun fel oarecare! Nu vei putea face decat greseli peste greseli. Mult mai bine este sa-ti incredintezi soarta in mana lui Dumnezeu, ramanand in bratele Sale ca un prunc la sanul mamei. El iti va croi drumul si Se va ingriji, in intelepciunea Sa si in nemarginita Lui iubire, de toate ale tale.

Totodata, e bine sa stie orice credincios ca, daca se amesteca cu lumea pentru ca sa-si mareasca averea, trebuie sa sufere urmarile rele ale purtarii sale. Nu putem trage folos din lume si totodata sa ridicam glas puternic impotriva nelegiuirii ei. In zadar vorbesti despre o judecata care va veni, cata vreme tu iti gasesti placere tocmai in mijlocul celor peste care are sa vina judecata.

Nu poti sa ai o inraurire asupra lumii decat despartindu-te si, prin puterea harului, tinan du-te despartit de ea. A incerca sa incredintezi lumea de pacat, ramanand...