Parintele, profesor universitar, Dr. I. Lupas in aprecierea facuta predicelor mele Spre Canaan scrie despre subsemnatul ca este un talentat si iscusit predicator . ( Patria Nr. 51, 1920). Aceasta inalta si neasteptata apreciere ma indeamna sa ma opresc un moment, sa ma intreb si sa spun si altora cum am devenit eu predicator. Aceia []Parintele, profesor universitar, Dr. I. Lupas in aprecierea facuta predicelor mele Spre Canaan scrie despre subsemnatul ca este un talentat si iscusit predicator . ( Patria Nr. 51, 1920). Aceasta inalta si neasteptata apreciere ma indeamna sa ma opresc un moment, sa ma intreb si sa spun si altora cum am devenit eu predicator.

Aceia cari m au cunoscut in liceu stiu ca nu eram o forta in studii si pe deasupra eram si gangav. Nici in seminar n am fost intre eminente . Abia am esit cu bine si portile parohiei mele de clasa I abia le-am putut deschide cu rugari pela Mitropolie. (Aveam insa si tineam foarte mult la individualitatea mea, la feliul de a gandi, scrie si vorbi).

Iata dar: din scoli n am esit o forta, un orator facut gata si acum 10 ani cand am intrat in ogorul meu pastoral eu insumi simtiam aceasta constatare. In cele dintai predici ma inecam recitandu-le si nu odata am pus gand rau sa ma las de lucrul acesta, sa las predica celora cari au chemare si vrednicie de ea. Cu fiori insa mi-am dat seama ca lucrul acesta si hotararea aceasta ar insemna un neiertat pacat, o crima pastorala. Toate scripturile ar striga dupa mine ca port un nume mincinos de invatacel a lui Isus , care nu invata nimic.

Acum dar dupa 10 ani ma intreb cum am devenit predicator si inca unul iscusit si talentat ?Imi dau seama ca n am devenit, ci m am facut prin staruinta, munca, osteneala, insufletirea mea pastorala de ani de zile.

Din feliul cum am...