Domnul S-a facut una cu trimisii Sai cand a zis: Duceti-va! Iata, va trimit cum M-a trimis pe Mine Tatal Cine va asculta pe voi pe Mine Ma asculta. i cine va nesocoteste pe voi pe Mine Ma nesocoteste. Iar cine Ma nesocoteste pe Mine nesocoteste pe Cel ce M-a trimis pe Mine (Lc 10, []Domnul S-a facut una cu trimisii Sai cand a zis: Duceti-va! Iata, va trimit cum M-a trimis pe Mine TatalCine va asculta pe voi pe Mine Ma asculta. i cine va nesocoteste pe voi pe Mine Ma nesocoteste.

Iar cine Ma nesocoteste pe Mine nesocoteste pe Cel ce M-a trimis pe Mine (Lc 10, 3-16).

Hristos a pus peste tine Pecetea Lui.

Peste numele tau a scris Numele Lui.

Peste soarta ta a asezat Soarta Lui.

Crucea ta s-a unit cu Crucea Lui. i Jugul Lui s-a asezat peste grumazul tau!De acum caile tale sunt caile Lui si viitorul Lui este destinul tau.

Voia Lui a devenit vointa ta.

Prietenii Lui au devenit fratii tai.

Iar vrajmasii Lui, urmaritorii tai.

Unde El este iubit, tu intra in casa, caci acolo vei gasi totdeauna o imbratisare si un capatai.

Unde El este urat, mergi cat mai cu grija, stai cat mai atent, vorbeste cat mai putinsi du-te de acolo cat poti mai repede.

Fiindca cineva dintre cei care umbla pe acolo va baga de seama ca Hristos este cu tine. i, voind sa-L ucida pe El, toti aceia vor lovi in tine.

Voind sa-L inchida pe El, te vor lega pe tine.

Voind sa-L arda pe El, te vor arunca in cuptor pe tineDar nu totdeauna trimisii lui Hristos au de strabatut numai tinuturi pline de fiare fioroase.

Insa chiar daca numai prin astfel de locuri ar trebui sa treaca spre cer, un adevarat trimis al Domnului va merge pe urmele lui Hristos oriunde si cu orice pret.

Va merge in asa fel, incat Hristos sa poata intra pe urmele lui in orice oras si in orice familie,in orice societate si in orice spital,in orice inchisoare, in orice biserica si in orice inima.

Oriunde ar intra trimisul, sa poata intra indata dupa el si Cel care l-a trimis acolo tocmai spre aceasta.

Frate lucrator al Domnului, si tu esti un trimis al lui Hristos, Domnul...