Am fost in multe adunari, dar ceea ce m-a impresionat mai mult intr-o adunare au fost o multime de suflete si indeosebi tineri, si indeosebi tinere care stateau si ascultau Cuvantul lui Dumnezeu in genunchi. Mi-au dat lacrimile cand am intrebat: Dar voi de ce stati tot timpul adunarii, care tinea patru, []Am fost in multe adunari, dar ceea ce m-a impresionat mai mult intr-o adunare au fost o multime de suflete si indeosebi tineri, si indeosebi tinere care stateau si ascultau Cuvantul lui Dumnezeu in genunchi. Mi-au dat lacrimile cand am intrebat: Dar voi de ce stati tot timpul adunarii, care tinea patru, cinci, sase ceasuri tot timpul in genunchi? Mi-a raspuns o sora tanara: Cuvantul lui Dumnezeu trebuie sa-l ascultam in genunchi! Asa se cuvine sa stam in fata lui Dumnezeu.

Noi stam in fata Cuvantului lui Dumnezeu de cele mai multe ori foarte comozi, foarte lumesc imbracati sau pieptanati si asezati. i Domnul Iisus a stat pentru noi pe Cruce, cu spini, in cuie, batut, chinuit, atatea ceasuri Atunci cum s-ar cuveni sa stam noi in fata Lui cand El este in mijlocul nostru? i noi stam oricum inaintea lui Dumnezeu.

Am vazut si la adunarile de rugaciune unii rezemati pe un scaun, altii rezemati pe o masa, altii intinsi peste pat. Unii, in starea aceasta foarte comoda, incepeau sa sforaie.

In fata lui Dumnezeu si la rugaciune, in loc sa cauti si sa stai cu toata evlavia pe amandoi genunchii, smerit si recunoscator fata de Dumnezeu, cauti si atunci, in acele putine clipe de rugaciune, sa te asezi cu trupul in cea mai comoda stare, ca nu cumva trupul tau sa aiba de intampinat o cat de putina jertfa si suferinta pentru rugaciunea ta.

Cand sufletul este in primejdie sa se piarda si Domnul este in fata ta, nu-i totuna cum ne infatisam inaintea lui Dumnezeu chiar si trupeste. i nu-i totuna cum ne infatisam inaintea lui Dumnezeu oriunde am fi. Poate ca unii se infatiseaza cat mai smerit si evlavios unde se simt priviti si urmariti de ochi multi. Dar noi intotdeauna suntem in fata lui Dumnezeu, chiar si atunci cand suntem singuri in odaita noastra si ingenunchem. Nici atunci n-avem voie sa stam oricum inaintea lui Dumnezeu, pentru ca El este Imparatul si Dumnezeul nostru, Caruia noi trebuie sa ne inchinam cu recunostinta vie si sa-I aducem inchinarea cea mai evlavioasa, ascultarea cea mai evlavioasa, umblarea cea mai evlavioasa cu viata si cu fapta a recunostintei noastre si a ascultarii noastre, daca vrem sa fim cu adevarat credinciosi ai Sai si sa-I fim cu adevarat placuti lui Dumnezeu.

Dupa ce am pornit pe calea mantuirii, Domnul ne invata cum trebuie sa umblam, daca noi vrem sa ascultam de Cuvantul Sau Sfant.

Pana n-am pornit pe calea mantuirii, singurul indemn este sa pornim pe aceasta cale, sa ne intoarcem la Dumnezeu, sa ne hotaram pentru El, sa ne nastem din nou. Pentru ca este scris: Daca nu va veti naste din nou, daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si daca nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra in Imparatia lui Dumnezeu . Cu nici un chip!Deci intoarcerea la Dumnezeu este cea dintai conditie pe care Dumnezeu o pune fiecaruia dintre noi si cel dintai pas pe care ni-l cere fiecaruia dintre noi, daca vrem sa ajungem cu adevarat la mantuire.

Acest lucru ne-a fost cerut de la inceput si ne este cerut pana la sfarsit.

Domnul Iisus a spus asa: Daca voieste cineva sa vina dupa Mine . Daca voieste!Daca voieste cineva sa fie mantuit, daca voieste cineva sa aiba iertarea pacatelor, daca voieste cineva sa vada imparatia lui Dumnezeu, daca voieste cineva sa scape de osanda vesnica, atunci sa vina dupa Mine! i...