S-a intamplat in 23 februarie 1965: A murit Stan Laurel (numele real: Arthur Stanley Jefferson), actor de film american de origine britanica, membru al celebrului cuplu de comici Stan si Bran . Stan Laurel (n.16 iunie 1890), pe numele sau real Arthur Stanley Jefferson, s-a nascut in Ulverston, Lancashire (azi Cumbria), Anglia. In 1912, s-a mutat []The post S-a intamplat in 23 februarie 1965 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 23 februarie 1965 was first posted on februarie 23, 2021 at 12:18 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 23 februarie 1965: A murit Stan Laurel (numele real: Arthur Stanley Jefferson), actor de film american de origine britanica, membru al celebrului cuplu de comici Stan si Bran . Stan Laurel (n.16 iunie 1890), pe numele sau real Arthur Stanley Jefferson, s-a nascut in Ulverston, Lancashire (azi Cumbria), Anglia. In 1912, s-a mutat in SUA si, in scurt timp, a fost asimilat ca imitator al lui Charlie Chaplin. Stan Laurel, baiatul unui actor si director de teatru, a inceput sa joace de la varsta de 16 ani. A strabatut America, din 1910 pana 1913, cu o companie de vodevil, fiind si dublura lui Charles Chaplin. Abia in 1919 il intalneste pe Oliver Hardy cu care joaca in filmul The Lucky Dog . Cuplul de pe marele ecran se va reintalni in 1926 si va ramane impreuna pentru urmatorii 30 de ani.

Stan Laurel, scenaristul si regizorul scenelor cu cei doi, a fost dintotdeauna forta creativa a cuplului. Cand Oliver era intrebat despre ceva, indrepta degetul catre Stan, spunand:Intrebati-l pe Stan.

El stie . Laurel lucra noaptea la scenarii si la editarea lor.

Au continuat sa faca filme inca 20 de ani. Laurel si Hardy sunt cunoscuti ca formand una din cele mai longevive echipe de comici din toate timpurile. Ei au incetat sa mai faca filme in 1950, dar Stan si Oliver au facut un tur al Angliei si au aparut in multe spectacole timp de cativa ani.

In 1960 i s-a inmanat un premiu Oscar special, pentru creativitatea sa in materie de comedie.

Cinci ani mai tarziu, Laurel a murit. Laurel a fost una dintre putinele...