S-a intamplat in 24 februarie 1932: S-a nascut Eugen Cizek, istoric al literaturii si culturii Antichitatii, abordate din perspectiva moderna. Eugen Cizek (d.16 decembrie 2008, Bucuresti) a fost un istoric si filolog roman, specialist in filologie clasica, profesor universitar la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, din cadrul Universitatii din Bucuresti, autorul unor studii ce []The post S-a intamplat in 24 februarie 1932 appeared first on Jurnal Spiritual.

S-a intamplat in 24 februarie 1932 was first posted on februarie 24, 2021 at 12:26 am. 2020 Jurnal Spiritual. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at ionutalexpanait@gmail.comS-a intamplat in 24 februarie 1932: S-a nascut Eugen Cizek, istoric al literaturii si culturii Antichitatii, abordate din perspectiva moderna. Eugen Cizek (d.16 decembrie 2008, Bucuresti) a fost un istoric si filolog roman, specialist in filologie clasica, profesor universitar la Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, din cadrul Universitatii din Bucuresti, autorul unor studii ce privesc literatura latina, intre care remarcabila este Istoria literaturii latine. Este fiul Virginiei (nascuta Balescu), profesoara, si al lui Alexandru Gustav Cizek, functionar, si frate cu Alexandru Nicolae Cizek. Cizek urmeaza liceul clasic (1948-1951) si Facultatea de Filologie a Universitatii din Bucuresti (1951-1955), incheindu-si studiile superioare cu lucrarea de diploma Ideile social-politice la Seneca, sub indrumarea profesorului Aram Frenkian. Este oprit ca asistent la Catedra de filologie clasica, unde devine profesor. I se acorda titlul de doctor in 1968, dupa sustinerea tezei Lupta de idei a epocii lui Nero in izvoarele literare antice.

Realitati si idei.

In 1973 obtine doctoratul de stat la Universitatea din Lyon, unde este detasat intre 1971 si 1974 ca lector de limba si literatura romana. Face parte din uniuni de creatie si asociatii stiintifice romanesti: Uniunea Scriitorilor, Societatea de Studii Clasice Ovidianum etc si...